вторник, 10 април 2018 г.

Лимоново-кокосов сладкиш

Лесен и бърз за приготвяне, с лек и много приятен вкус.

Продукти:
3 яйца на стайна температура
250 г захар
150 г брашно
100 г кокосови стърготини
1 бакпулвер
2 ванилии
2 лимона
200 г разтопено масло 
(част от него или изцяло може да се замени с маргарин Белла с масло)




Приготвяне:
Яйцата се разбиват на пяна със захарта. При непрекъснато разбиване в сместа се излива на тънка струйка охладеното масло. Разбърква се внимателно с пресятото заедно с бакпулвера брашно, след което се добавят ванилиите, настърганата кора на двата лимона и кокосовите стърготини.

Изсипва се в намазана с масло и поръсена със захар тава. Пече се в предварително загрята на 180°С фурна - до получаване на кафеникава коричка/около 25-30 мин.

След изстиване се надупчва добре с вилица или шишче, полива със сока на двата лимона и се наръсва с кокосови стърготини.

3 коментара:

  1. Радвам се, че се завърна, па макар и с рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  2. По-лесно е да ви чета инкогнито, вместо да пиша. 😀
    Много ми липсва времето, когато повече четяхме и разговаряхме тук, вместо във фейса. В кратък период намирах утеха и тръпка в гуудрийдс, но и там бързичко заприлича на фейса - интересните и сродни души почти изчезнаха в океана от разбирачи и гурута.
    Та след цял ден пред огромен монитор и непрекъснати фейсоподобни дискусии с клиенти и някои колеги, често безсмислени, дебилни и изнервящи, вечер нямам нито желание, нито търпение да се облещя пак пред монитора, за да споделя нещо, след което да се чудя дали имам трудности с изказа или само аз съм на друга планета. 😀
    Малкото свободно време предпочитам да е за четене или за нещо друго, по-полезно от пилеенето в нета.
    А с рецептите е просто,копи-пейст от каквото споделям с колежките. Много социална и обединяваща тема. 😀

    ОтговорИзтриване