събота, 24 март 2012 г.

Попътно

Всеки ден попадам в друго измерение. Някакво място, което до скоро не знаех, че съществува на картата, изпаднало в пълно безвремие. Някакви хора, сякаш от преди век-два, които се опитват с нет и модерни машини да завържат топли производствени връзки с цивилизования свят.
Ужасно е, когато едва пишещи, четящи и говорещи на български се мислят за велики бизнесмени. Голяма гордост е, че с дипломата от наш ВУЗ (даже и с по две) могат да извършват елементарни аритметични действия в таблиците на екзету, обаче още не могат като мен да работят бързо и добре на вьорда или да пращат пощата на нета. По-сложните думи ми се налага да ги потретвам, за да ме разберат. Сложна дума е и порода, защото там кучетата имат джинс. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.
Ще ми се наложи принудително да науча чужд език, който всъщност е почти официален и да си сменя музикалните пристрастия към онези за масата. Само звъненето на моите телефони внася твърда метална нотка сред игривите и протяжни мелодии, които ме облъчват целодневно. Тъпкано ми се връща за всичките пропуснати съседски сериали.

Сутрин излизам и не знам кога и дали ще се прибера. Съобщенията, че автобусът се е счупил някъде по пътя и е с неизвестно разписание, каляват нервите и духа. Връщам се малко преди "Сънчо" и до час-два след него вече съм гушнала здраво Морфей.
А вие през това време се скъсвате да пишете и ми е много трудно да изчитам всичко. Имам огромно желание да разкажа тук за две много хубави книги - с едната се приспивам, а другата ме утешава по пътя. След месец-два може и да се случи при тези темпове на четене и липса на време.
От 2,5 до 4 часа всеки ден ми минават във висене по места, които е срамно да се наричат автогари и в друсане в автобуси. Зяпам странните птици, които ги населяват, чета, пия някаква оцветена топла вода, набедена за кафе, питам се за чий *** ми е всичко това или се любувам на пейзажа навън. Скучен, еднообразен, до болка познат. Дори в поставените тук-там знаци и табели няма нищо забавно и креативно, както е в по-белите държави.
Показвам си колекцията тук, дано някои отговорни другари я видят и приложат, за да освежат малко слалома през ями и кратери, който официално се води пътуване по главни и първокласни пътища.








16 коментара:

  1. Хубавото е, че си се върнала към старото име на блога.
    Маневрата със заложниците имаше ли успех? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С тях всичко приключи - успешно и цивилизовано. :) Дори съжалявам, защото беше вариант, който ме устройваше в пъти повече от сегашния.
      А името си е моето, друго трудно би ми паснало. Онова беше временен протест и израз на трудно сдържани емоции.

      Изтриване
  2. Е, не се депресирай. Мисли си за рафтове за книги. Мисли си и как ще ги запълниш. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В момента единственото ми успокоение е, че ще мога да си пълня хладилника и да си плащам тока.
      Хубаво да събирам книги, обаче първо: кога ще ги чета и второ: на кого да ги завещая? Може пък на внуци да случа евентуално. :)

      Изтриване
  3. Времето се оправя - скоро сметките за тока ще намалеят.
    Щом настояваш, няма как да ти откажа да ми ги завещаеш. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И други кандидат-наследници ще се обадят (предполагам), само че дали остана нещо, което все още нямате, а аз имам? :)
      Ще взема да мина розоФки романи, за да ви секна апетита. :Р

      Изтриване
  4. Имаш, имаш! Не скромничи. :Д
    Вселената се смее, слушайки как ме плашиш с розови романи. :Р Ще трябва да минеш на езотерика и алтернативна медицина, за да ме откажеш, но тогава ще поискам да ми изпратиш всичките си останали книги, щото вече ще ти трябват колкото прасетата се нуждаят от катерачески принадлежности. :Р

    ОтговорИзтриване
  5. И внимавай с цигарките :Р
    Те също са направени от долнопробен тютюн :Р
    http://www.focus-news.net/?id=n1632827

    ОтговорИзтриване
  6. gost, тихУ, че и аз се уплаших от идеята за подобна "литература". :)

    Вал, не се опитвай да ме откажеш от единствения ми порок. :Р Купувам си само от проверени места. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Знакът на втората картинка какво ще рече?
    Пипането на цици е забранено?

    Ама това си е чист комунизъм :(

    Освен това, как ще ме накарат да спра да акам? Никой не знае кога и къде може да му дойде музата!

    Луд свят живеем :/

    ОтговорИзтриване
  8. Аве с такива знаци няма ли да стават много катастрофи. Все едно да сложиш голи билбордове с голи мадами покрай пътя - кой ще си гледа в платното? :)

    ОтговорИзтриване
  9. Ламоте, това е знак, който се поставя на места с висока концентрация на тунинговани красавици. Предупреждава да се избягва стискането поради опасност от некачествен силикон. :Р
    За другото - ще си носиш торбичка и ще си го пълниш вътре, когато те напъне на неподходящо място. :D

    Ностро, знаците и табелите с части от анатомията и действията с тях са на местата за почивка, където се предполага, че вече си спрял и не караш. :)
    Онзи с овцата е изключение, но си мисля, че малко хора биха се изкушили или надървили от идеята. :Р

    ОтговорИзтриване
  10. Самолет пишкащ керосин върху минаващ автомобил ли е това? :P
    И вместо да висиш четири часа по спирки - вземи се метни на оня босоногия камион... :)))
    пп. Ако кажеш - ще ти звъня през час, за да заглушаваш кръшните ноти, че току-виж съм те изтървала да кривнеш по тоя обрулен и тежък, козуначен път...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ел, зле съм с химията, хер Пабст в гимназията повече се възмущаваше от държанието ни, отколкото да ни я преподава, та не се наемам да проверя дали е чист керосин или е смесен с друга жълтеникава и миризлива течност. :Р
      И няма да ме изтървеш. Будя целия блок сутрин с твърди звуци, докато си поемам дозата за деня. Още няма молби да ме изселят. :D

      Изтриване
  11. ти къде, по дяволите, си? и какво точно правиш? ма верно човек да не се обърне за малко..
    освен това аз съм с връзки при завещаването, нали? :))

    п.п. дай по-детайлно описание на значице - откъде са, що са и прочее :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За знаците ще си фантазираш и ще проявиш творчество. :Р

      Аз верно трябва да си направя завещание, че с тези дупки и масов кретенизъм по пътищата не се знае знае ли се ... :)

      П.П. съм на почти 60 км. от нас, преди табелата на някакво село. Върша много работи с единствената цел да направя един зрял човек толкова успешен като бизнесмен, колкото е бил като спортист (по заръка на тати му). И му преодолявам езиковите бариери също.

      Изтриване