четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Парченце от пейзажа

Намира се в т. нар. идеален градски център, на метри от най-вкусните катми и точно срещу новата модерна обществена тоалетна и паркинга. А, да - също и почти до чревния кабинет, Регионалния инспекторат по образованието, две банки и срещу детска градина. Накратко: на малка, но изключително оживена уличка, носеща гордото име "Калоян".


Преди около две години полити(етни)ческата партия, която се помещаваше там, се премести в нова, модерна сграда и остави надписа като културно-историческо наследство за преминаващите и работещите наоколо. До ранния следобед днес все още не се е намерил никой, вкл. от гореизброените институции, боравещ прилично с бояджийска четка, нито парички за една кутия боя.

11 коментара:

  1. А какво е "гейтаци"?

    П.П. Пуснаха ми нета, щото го платих! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Честито! :)

    Фроги, нещо, което звучи гордо за някого е вероятно, щом си виси там. :)
    Нещо хубаво, ако се абстрахираме от корена на думата - например като добряк или веселяк. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не искат четка
    А бояджийски компресор

    ОтговорИзтриване
  4. Вал, става и с четка - при добро желание и десетина минутки време. Вчера и днес го оглеждах отблизо. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Народно творчество, тип - чалга-хе-хе. Там се подвизават такива/ с корените, де...:)))/ Днес много се смях, много...Мерси, Точица:)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм тотално съгласен с надписа. Трябва да се премести върху новата им сграда.

    ОтговорИзтриване
  7. Цвети, тези с корените да си рисуват по терасите, мисля аз. Понеже и на други места има такива интересни послания. :)

    Ностро, подкрепям. И без това затвориха рок клуба, който беше точно над тях, няма какво да ми загрозява надписът. Може и по-голям да го направят. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Точка, забравих споменах ли, че на една комщийка първокласника Георги казал,че съучениците му му викали Гошко Педерошко, на името но един герой от съботно хумористично шоу по първи канал на НАЦИОНАЛНАТА телевизия!
    --
    Така, че (смях?)

    ОтговорИзтриване
  9. Кръстю, някъде назад ми го беше разказвал, но не помня по какъв повод. И аз се възмущавах за онзи бигбрадърски Нед, който е кумир на децата като непрочел ни една книга през живота си, гордее се с това и рисува с маркери, заврени в задника си, по стените по време на собственото си шоу. Телевизиите са светъл пример за подражание, обаче аз пазя себе си и децата от слънчасване. :)
    Което не означава, че като им спестя подобни очарователни думички от риалитата, няма да ги прочетат на улицата, в нета, в училищната тоалетна (тя ако можеше пък да разказва ...), да ги чуят от приятели. Такива неща бързо се помнят и за вечни времена. :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Превод:
    "Гейове с байряци видиш ли ти,
    на всяка педя ги дери!"
    :)

    ОтговорИзтриване
  11. Уау! Гениален превод! :)

    Що така покрай тематиката и байряците ми изплуваха едни асоциации за действия с дръжките им, които се римуват с "дери"? От електромагнитните бури тези дни ще да е ...

    ОтговорИзтриване