петък, 11 май 2012 г.

Миднайт лолипоп



До вчера се чудех как изненадващо бързо успях да се пъхна в любимите си дънки, които от края на миналото лято гледах с неистово желание, а те отвръщаха на тежките ми въздишки с мълчаливо очакване на облегалката на един стол. Причината е в предозирането на секса. На същия този бял секс. Благодарение на Максим Маткин открих, че всъщност го практикувам редовно, дори в различни варианти.

Обедният ми сеанс не е традиционно пред хладилника или в банята, а пред чантата ми и после - пред офиса (да се чете: почти на полето, преди табелата на незнайно село някъде на края на света). Гризейки единствената алтернатива - почти еднаквия всеки ден сандвич, в главата ми се редуват маси, масички, рафтове от хладилници и магазини, продукти, сладки и солени изкушения и до петата хапка вече съм получила многократен вкусов оргазъм, успешно убиващ досадата от еднообразието.

Останалите сеанси, които Маткин е пропуснал, са с голям интензитет и неустановени ритъм, продължителност и място на провеждане. Понякога се случват на улицата, понякога - в нета, но най-често - някъде у нас. Пред рафтовете на секцията или заровена във всевъзможни шкафчета и шкафове, където почти в безпорядък и в безтематичност са натъпкани книги. Гледам едни, сещам се за други, въздишам по трети ... Мислено ги пренареждам на все още нереализираните секцийки, които си конструирах още миналото лято, допълвам ги с нови, разкарвам нелюбимите, пресявам заглавия, умувам кое си струва, правя си списъци в какъв ред да ги чета, мечтая си за физическата възможност да се отдам на повече от тях и накрая грабвам първата или най-удобно разположената по-тъничка за автобуса. Обикновено изборът е удачен и ми доставя душевен оргазъм (публично се извинявам на пътуващите с мен за това, че понякога се хиля с глас, нарушавайки задушевното споделяне на СV-та между напълно непознати или тихичкото им похъркване). Ненаситна съм и честичко въздишам и по по-дебелите, които кротко си седят на изчакване и така спасяват рамото ми от увисване почти до ханша. Така и не разбрах защо и без книга една дамска чанта обикновено тежи така, сякаш къта вътре поне две гирички...

Тези, с които общуваме по-рядко или никак, могат да споделят как и къде точно го практикуват. За няколко човека знам със сигурност - признавали са си нееднократно из блоговете, във ФБ или на бира. Между тях има и безсрамници, любители предимно на публичните сеанси. :D Зори и Ламот го правят най-редовно в книжарница или пред някой антиквар. Тотито си подсилва усещанията пред витрините с книжки, инвентаризирайки мазохистично портмонето си. При Фроги се намесва и задължението, почти като съпружески елемент. 
Като най-скромна и кротка, Ел се е отдала на редовни домашни заигравки, освежавайки ги периодично със залитания към брадъровата й библиотека. Тушков пък вероятно няма никакво време за себе си, зает в осигуряването на материал за нашите сеанси.

Има обаче един човек, който безапелационно печели приза за най-активно практикуване на този бял секс - всъщност навсякъде и непрекъснато - в книжарници, пред антиквари, в нета, на работа и най-вече у тях (имам усещането, че живее в разтегателен апартамент). С постоянната си липса на време за четене и безсрамните количества книги, които непрекъснато купува, вероятно никога не излиза от състоянието на множествен оргазъм (както и да се нарича това при мъжете). Поради липса на идея за подходящ приз, мислех да го заменя с пирамидка от ланшни компоти пред втасване, увенчана отгоре с половината ми пакетче дъвки "Орбит". Преди малко обаче открих подходящата награда под формата на тази великолепна близалка и тя съвсем заслужено отива при Ностро. :Р


За Максим Маткин и началото на книгата можете да прочетете тук. Ако трябва да я опиша с едно изречение, то ще бъде: очарователен, свеж и завлядаващ дебют, изненадващо добра съвременна европейска проза. 
Дневникът му съдържа няколко запомнящи се нощи и дните около тях. Всеки от хронологично подредените разкази е като изострящо апетита предястие, но бързото им консумиране не носи досадната тежест на преяждането. За разполагащите с време книгата се изчита на един дъх. 
Героите му са с подобни на никове имена, изразяващи същността им и неговите асоциации за тях (Истеричката, Плачещия лебед, Исусчо, Шведката, Парижанката, бившата ...) Те са някаква колкото земна, толкова и чудновата смесица от хора, забъркващи се непрекъснато в абсурдни, тъжни или смешни ситуации. Всеки е със своите странности, празноти, болки, любови, депресии, срещи, раздели и постоянни настройки на чакрите. Максим Маткин си ги припомня и преживява с много ирония и чувство за хумор. 
В различни моменти от тази книга всеки би могъл да познае себе си или да открие своята истина. Находките и мъдростите са толкова много, че би трябвало да я цитирам почти цялата. И макар основната тема, отношенията му с жените и жаждата му да бъде споделено и силно обичан, да се губи на пръв поглед в изобилните и откровени сексуални сцени, книгата балансира успешно по тънкия ръб между порнография и еротика, като усещането за последната е много по-силно. Неизбежните за такова четиво цинизми не доминират, не дразнят и са съвсем лесно смилаеми. 
Много радваща, смела и свежа книга, която все още е на промоция в сайта на "Колибри".


19 коментара:

  1. Цяла статия за секс и никъф вагинален косъм... докъде я докарахме. Иначе хамериканците мноо се изложиха с Маткин, още нема кой да го изтипоса на британски и не мога да го чета. Не че и щатските издателства не са кисела бира с гъбична инфекция, оня ден как си зобах Disclosure на Крайтън и бахти наглите грешки, дето бяха допуснти, и пак бяха десетки пъти по-малко от нормалното за българските им колеги, плюс че и книгата не се разпадна, докато я чета.

    С други думи - да се купуват книги в България сега е неизгодно и бая тъпо - оригиналите са по-евтини, особено ако се грабят на кило, пък и в големите градове вече има бая книжарници на Booktrading, та не е нужно и да идват книгите от Гватемала и да се оскъпяват допълнително заради разноските. И няма тъпи грешки и ламав превод. :)

    ОтговорИзтриване
  2. :) Познато ми е и на мен състоянието донякъде, особено в едни по-ранни преднетни години, пък и сега.Връщам се полека-лека към старата си любов. Чантата ми вярно с книги или без е ужасно тежка, но по-принцип все има една-две книги. А виж солети няма...Някой ден трябва да спретна опис на предметите в една дамска чанта. С писък! Като дамска е за заблуда, а писъкът съвсем на място;)))

    Поздрави, точе

    ОтговорИзтриване
  3. Включванееее!
    Радвам се, че си намери вдъхновението.
    И май има прекалено много форми и цветове секс, аз поне открих почти оргазменото състояние на задоволство от известно количество компютри и телефони, подредени край теб в пълна изправност, готови да ти служат.

    ОтговорИзтриване
  4. Подочух нещо за захарни петлета и оргазмични удоволствия и веднага дофтасах, но уви...Оня бегач на дълги разстояния пак е обрал наградите! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Предимствата на правенето на секс в книжарница:
    1) може да се пляскате с някоя дебела книжка по избор
    2) може да четете някой порно роман за да запалите "фитила"
    3) може да четете заедно някоя книжка след секс. Действа успокоително, особено ако сексът е бил отврат и трябва да го забравите
    4) може да вземете химикалка и да напишете стихотворение върху дупето на партньора, докато спи (хихихих):р
    5) може да разкриете разликите между отделните издания на КамаСутра :)

    аве предимствата са много :р

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са, ама ние имаме само една книжарница, която прилича на такава; в нея няма нито Кама Сутра, нито местенце, където да се усамотиш. :( И омръзва някак, човек се чувства вътре като в брачно ложе около златната сватба. А обслужващият персонал изобщо не предразполага към никакви оргии, било то и бели.

      Изтриване
    2. ехааа, това е ГЕНИАЛНО!!
      Оргия в книжарница!!! Насам народеее1 :р

      Изтриване
    3. Уточни поне часът и мястото де. :Р

      Изтриване
    4. Хаха, визуализирах си сценката в книжарницата :)))) Пляс, пляяяс...

      Изтриване
    5. Не в нашата, нали? :D Щото там могат да ти докарат единствено трайна еректилна дисфункция. :) Един бонбон имаше, който при това беше единственият разбиращ и добре обслужващ и от месеци липсва. Останалите просто си прекарват работното време на закрито.

      Изтриване
  6. @Труби, не просто за секс, а за бял секс! :Р
    Освен това знаеш отношението ми към космарлаците, били те и само един брой. :)
    За книгата пък направи забележка на Стефан Касъров - чудесна корица е спретнал, но е пропуснал картинки вътре. Понеже ти имаш талант в тази област, илюстрациите й са точно за теб. :Р

    Не се наостряй така срещу книгите на български. :) Между многото издънки има и доста със страхотен превод и без грешки вътре, тази е от тях. Напоследък ми върви повече на такива. Има обаче и няколко, които ще влача вероятно до пенсия - много интересни, но с ужасно изнервящи превод, грешки и оформление.

    @Марта, пробвах със списъка - невъзможно е. Непрекъснато изскачат неща и нещица и уж всяко е някакви грамове, обаче общото количество се оказва смазващо. :) И каквито и размери да напълня, е все същото. :)
    Анонимен мъдрец беше казал, че дамската чанта трябвало да е достатъчно голяма, за да побере 4 бири, 2 кисели млека, няколко памперса и женски дреболии. И без първите три имам чувството, че сме като онези животинки с къщичката на гърба, които си мъкнат всичко със себе си. :)

    @Зори, ще пробвам и твоето. :) Лаптопът ми пак плаче за почистване, много маймунки сме в момента на него и никоя обаче не се мърда да го занесе. А на работа даже ми е наложително - там компът е един, патронът направо се бори с него, пречейки ми периодично и обожава да си гризе непрекъснато пръстите (плюейки звучно кожичките по пода) и веднага след това да ги забърше в моята мишка.
    А за вдъхновението - постоянно имам разни проблясъци, които ми помагат да издържам, но докато успея да ги запиша, или съм заспала вечерта, или съм ги забравила през деня.

    @Ел, той няма стигане. :( На всичкото отгоре не пропуска постоянно да се хвали и дразни. И добре, че го прави, иначе щях да подмина доста книги, между които и тази.
    Обаче твоята награда не се губи, чакай само да си дойда. :D

    И изобщо много зле ми влияете няколко човека на тема книги - зарибяващо, изкушаващо и финансоизчерпващо. :( Съвсем мазохистично обаче не само не спирам да ви чета и да си говорим по темата, ами дори и си го търся. :D

    ОтговорИзтриване
  7. Жълтият секс е малко по - различен :D
    Само за ценители :)
    Кинопроба
    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2274423

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко не си падам по филмите от този регион, но ме заинтригува надписът "ФИЛЬМ СТРОГО ДЛЯ ВЗРОСЛЫХ! ДЛЯ ЛЮДЕЙ С КРЕПКОЙ НЕРВНОЙ СИСТЕМОЙ!" :)
      И предлагайте, предлагайте и други цветови решения, защото ... :D

      Изтриване
  8. Ами какво да кажа... Днес си купих още четири книги! :P

    Иначе мерси за приза. Ще го оближа и ще го лепна между страниците на някоя книга, която много искаш да прочетеш. Говоря за Библията, нееднократно си споменавала, че искаш да я прочетеш, а така и четенето й ще ти бъде по-сладко. :P

    А "Среднощния дневник" си го пазя за десерт. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За десерт на? Ако е на библиотеката ти, няма да го доживея явно. :Р

      Нееднократно съм споменава също, че това с книгите е нелечимо, а пък ти си направо неспасяем случай. :) Остава и да ги прочетеш. :Р Вземи светъл пример от мен (само за това, за друго хич не ти трябва) - от 7-те ми придобивки през последната седмица две съм изчела до средата и три - изцяло. Е, верно, едната е "Супата на Кафка", но другите са си съвсем нормални като обем. :)

      А библията си я чети ти. :Р И без това ти е удобно извадена на масата под книжката с цицата. :) Аз ще отложа "удоволствието" за някой следващ живот. Сега нямам физическа възможност да се отдавам на тухли-четворки, а и дебилщините денем са ми достатъчно предозирани. :)

      Изтриване
  9. аз съм възмутена и ИСКАМ близалка. не си справедлива, просто Ностро е най-шумен по отношение на оргазмите си, предимно за да дразни нещастният народец, наминаващ през блога му.

    п.п. онзи ден се замислих, че за мен шопинг терапия означава купуване на книги и/или музика. в тая връзка, ако си купя електронен четец ми замина успокоението..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тоти, не рИви - Ностро е добро дете (от време на време) и ще ти я даде, при това лепната в книжка като бонус. :)
      И не си права, блогът му хваща повече паяжини от моя. Обаче при всяка от епизодичните си появи във ФБ виждам снимки, снимки ... да му се отще на човек да влиза. :( Сайтовете на издателствата дразнят с по-малко материал. :Р

      Изтриване
  10. добре де, блог, ФБ, сейм шит :)))
    и.. ААААААА.. не искам вече ядена близалка, нито пък книга със залепени страници. не е честно пък! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами Тоти, ти си способна жена, ще успееш да го омагьосаш и да се докопаш до девствени книжка и близалка. :Р
      Ако най-случайно не се получи, ще те утеша с бира. Най-близката удобна дата по средата на трасето е след две седмици в Търново, на Джо. Помисли си. :D

      Изтриване