сряда, 15 септември 2010 г.

Честито!

Късна празнична утрин, навсякъде щъкат дечица, учителки с букети, усмихнати родители. Всеобща радост от началото на новата учебна година. Бързам да внеса пари в банката. На стълбите, до банкомата, един гражданин на РБ нечленоразделно ме моли за помощ. Нямам време, но той е настоятелен. Размахва дебитна карта. Ясно, не знае как работи банкоматът, що да не помогна. Отивам и обяснявам реда: "Пъхаш картата ето тук, после ще четеш какво пише на монитора и така ..."

"Ни мой чите мъъъъ ..."
Мучи на развален български. Добре, още съм бяла и добра, помагам. Стигаме до пин кода и му казвам да си го въведе сам. Гледа ме умно, умно, мига и ми подава листче.
"Ни ги пузнавъм мъъъъъ, намири си къде`й, на!"

Та честит ви 15.09.2010 г.


И който иска държавата да го храни, да мине първо оттук:


снимки - google

7 коментара:

 1. Ти в коя черна дупка си потънала???Ама,че..случка:(
  Хубава вечер!:)

  ОтговорИзтриване
 2. Онди, няма дупки, на центъра на един български град се случи. Като този има в изобилие навсякъде. Че не могат да четат, знаех. Обаче че и цифрите не познават - не.
  Това е безумие.

  ОтговорИзтриване
 3. Хубава вечер и на теб, Онди - пропуснах... :)

  ОтговорИзтриване
 4. Животът може да е шарен, розов, сив или черен - зависи в коя държава живееш. ;-)

  И докато Франция принудително транспортира нежелани елементи, а ние си прибираме мозъчния тръст, започвам да се чудя какво ли би станало, ако и Индия се усети да експулсира, докато сме си отворили предните (че и задните) двери...

  ОтговорИзтриване
 5. Ностро, удобно наведената поза отваря предимно задните двери. :)
  Ако Индия се усети, ще станем вече законно малцинство и тогава току-виж са взели и нас да ни ухажват, да ни хранят пожизнено и да ни опрощават неплатени сметки, а ние ще си бъркаме в носа и другаде по цял ден. Всяко зло - за добро, както казва народът. :)

  ОтговорИзтриване
 6. Въпросният начин на живот се култивира с години, да не кажа столетия, така че айде да не се тикаме, където е ясно, че няма да ни бъде. :)

  За разнообразие защо не пуснеш една рубрика в стилистиката на "Добрата новина", само че ще й сложиш някакво по "твое си" заглавие, като например "Розовите очила". Какво ще кажеш? :)

  ОтговорИзтриване
 7. Одобрявам, стига да има с какво да я пълня. :)

  В последните дни ми се губят розовите и цветните очила, Сатурновата дупка е виновна сигурно. :) Но ще компенсирам с нещо по-весело утре, обещавам.

  ОтговорИзтриване