събота, 30 юли 2011 г.

Ангелски п#шки и други вредители по консервите

(кулинарно четиво за повишаване на общата Ви култура)

Бяха плътно един до друг, леко изпотени, навирени, размечтаващо твърди при допир, а приятните им издутинки лъщяха под обедното слънце и галеха дланите ми. Внимателно поемах всеки, измивах го със старателно, но нежно търкане и още по-внимателно го обрязвах, за да бъде готов да се пъхне там, за където бе наедрявал.

Камарата от кУрнишони бавно намаляваше. Избърсвайки с ръка потно чело, видях върху какво беше изсипана - брой и половина стари "Труд"-ови отрочета. Стари, стари, колко да бяха стари ... не много, всичко под заглавията с тлъсти букви си е все още интересно и ценно. Очите ми залепнаха там и онемяла и овлажняла отвсякъде, задъхано попивах информацията.

Времето сякаш спря. Цялото ми същество бе отдадено и о-труд-ено и забравих света около мен. Джанките ферментираха още преди да влязат в бурканите за компот и затърсиха мезето за бъдещото си друго течно състояние. А мезето, горкото ... кУрнишоните се спаружиха, омекнаха и увиснаха, а в унеса и екстаза си аз забравих какво и колко напъхах още при тях. Така е то.

Пресата е вредна за психическото здраве и за процеса на консервиране. Хем си го знаех ... :(

Буквичката Ъ отдавна е излишна в българската азбука.


Мда ...

Една от основните причини за глада в световен мащаб.
И за простотията - в нашенски.

Луди-млади извършват първия известен в историята скок във времето,
който разкрива и тайната на (не)порочното зачатие.


19 коментара:

  1. Е, Точке, види се, че си младичка, ма бива ли - мома станала достатъчно голяма, че да курнишони курнишончета, пък да не знае, че българската журналистика е смразяващо ужасна... Навремето другарката ни шибваше един през младите вратлета, ако някой имаше малоумната идея да каже, че като порасне иска да работи във вестник (или подобна медия).

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, Трубадуре, даже и аз не помня кога бях мома. :D Да не би да си изпросваш вместо почерпка половинчасова отмяна в беленето на домати, м? :)

    Малко е шибала другарката ти и малко такива шибащи другарки е имало. Виж какви кофти резултати са се получили поради това (и продължават да се получават). :D

    ОтговорИзтриване
  3. Бе не знам колко ще да е ужасна българската журналистика, ама гледам, Точе, колко чувствено приготвяш консерви. Липсва само възгласът "Йиааа, вундабааа!!!". :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Секнаха ме, Фроги, недовършена при това. :( А иначе скучните и неприятни неща обикновено ги правя по подобен начин. :)

    ОтговорИзтриване
  5. "... зачетете произволен параграф от творчеството й и ще се убедите, че е родена за преводачка на художествена литература, а защо не и за писател. За съжаление последното така и не се е опитвала да ни го демонстрира, заради което би трябвало да се засрами."

    Мисля, че в момента се отсрами и, ако не пропишеш художествена литература, ще ти трия сол на главата...

    Не съм сложил емотикона, така че разбирай колко съм сериозен!

    ОтговорИзтриване
  6. сега, Точе.. аз пак не разбрах какво точно представляват ангелските пишки? има ли обща допирателна с ягодовия тремор? или залитам в неправилната посока??

    иначе Ъ-то отдавна е остаряло. както всички други еретични (и прекалено сложни) буквички от сорта на Щ, й и т.н.

    а за тоалета на тая женичка.. ми не изглежда за повече от 50 лв, ама като се замислиш.. може родните бизнесмени да са лепили банкноти по него, та да му се вдигне себестойността.

    ОтговорИзтриване
  7. Бтв, щ-то и й-то са нови буквички, както и самото Ъ, допреди едно 100 години употребата му е била по-различна. Казано това, може да се съгласим, че са морално остарели, нямащи място в модерното, мултифункционално и много CGI, IBM, GSM, ILM и други несъществени и коренно различни от темата съкращения, ежедневие, което водим. Затва нека смело цапаме яко с техните заместители като "а, 6, 6т" и техните производни.

    Ама и на мен ми се губи нещо семантиката на ангелските полови атрибути - какви са, за какво служат, какви са на цвят, мирис, защо не и вкус... за подробности, Точке, подробности лелеят читателите ти.

    ОтговорИзтриване
  8. Mn0g0 sTe ly0В0piTNi p1k! :D
    За п0др0бн0сти 0тн0сн0 ангелските атрибути м0лЙа заинтерес0ваните 4итатели да се 0бръ6тат директн0 к1м г-н Ути Б14вар0в, 6т0т0 т0й им е мАйСт0р1Т. :D

    Аз толкова се разхълцах, развълнувах и превъзбудих още от заглавието, че не успях да стигна до същината на нещата. :( И недейте да отписвате изобщо Й-то, щото ще унищожите всичките нови патриции и химични елементи като Бактерий, Батерий, Коалиций, Промоций и т.н.(цял двутомен именник съм им посветила)

    П.П. Ностро, не си губи времето и силите с триене, а направо ме замервай с буци каменна. :Р~

    ОтговорИзтриване
  9. Их, не си личи, че о-тата са нули. :(

    И Тоти, кощунство е на тези изобщо да им се обръща внимание (трябва дупетатите да забранят това със закон), а непрекъснато и отвсякъде ни заливат със звездни подробности от битието им, само още не знаем кога, как и колко дълго ходят във вецето.
    5000 евро са безумно количество хляб за гладните. Или бира за жадните.

    ОтговорИзтриване
  10. в интерес на истината, Точе, 1 лесно може да мине за "Ъ". предвид доста навлезлите турцизми и историята ни едва ли ще е трудно хората да се сетят, след като турската буквичка за Ъ е подобна на 1.
    освен това си забравила широкоупотребяваната думичка кайсиЙ (дето още не е ясно цвят ли е, плод ли е, що ли..)

    ами същото безумие като да знаеш кво прави Анджелина Джоли (примерно). ама го водят по-софистицирано любопитство уж. но пък ясно показва, че не само българите са пълни деградета с прекалено много свободно време, нисък морал и безумно скучаещи.

    трубадуре, разбира се, че са морално остарели. щом ги няма в латинските езици как да е иначе? нали навлизаме с бодра крачка в Европа, какви са тия балкански букви? само да ни дърпат назад от прогреса!

    ОтговорИзтриване
  11. Тоти, лично аз чувствам огромна дупка в информацията си и в общата си култура - поради непознаване както на сърбежите на Ангелинка, така и на Николетка, Златка и на цялата пайнерска сволоч. Сега ще я запълвам спешно и с много труд. Поради технически проблеми не от нета, ми вървейки срещу себе си - четейки преса и гледайки ТВ. Нали знанието носело мъка, както се казва в някои дебели книги.

    Турцизмите не само са навлезли твърде широко, ми и целият език е на път да стане задължителен за изучаване. Първо неслучаен български университет си направи официалната страница на турски, после в централните офиси на мобилни оператори в града надписите се появиха на същия език, освен на български и английски. Сега чакам и в полицията да последват примера им с бланките, за да не се налага документните туристи да се борят за новите си български паспорти и лични карти с преводач, както се случи миналото лято.

    ОтговорИзтриване
  12. ох, тая тема много политическа и много широка. обаче пак не каза за ангелските пишки..

    ОтговорИзтриване
  13. Е, тая ангелинка не я знам, ама николетка и златките не са пайнерки, бре. Или ги различаваш? Май ги различаваш? Съюзът И казва, че правиш разликата. Иначе специално тия са само фенки, ама не брецат, въпреки че николета наскоро явно е направила някаква песен, която явно е ужасна, поне според не малкото количество статии, с които трябваше да се преборя, докато стигна да видя, докъде са стигнали с марихуаната и войната. Доста стряскащо ми беше, когато видях мнения и анализи на песен, вместо реални новини, но какво да се прави - журналистиката в България е на шесТ. Още не са минали седемте си годинки.

    Иначе това (ястието) ми се чини, че е женска манджа. Трудно ми е да си представя как си слагам нещо в устата, което на галено му викат пишчица и ташаче...

    ОтговорИзтриване
  14. Ангелинка (казано на чист български) е Брадпитовица. Пък онези двечките ги различавам, те са си друга групичка. Не им трябва ни да пеят, ни да си отварят устата да говорят - силиконът е най-ценното у тях.
    Не мога обаче вече да различавам плейбек-кифлите. Виждам руси и тъмнокоси и толкоз. Едни и същи фризьор, зъболекар, пластичен хирург, няколко общи дежурни оплодители + който се уреди от националната ни футболна гарнитура, черепна кутия със съмнителен пълнеж ... какво да ги отличава една от друга?

    Интересно защо мъжкото е така залегнало в народните наименования. Ангелската анатомия не знам дали бих я опитала, както и онова, кръстено "Бял мъж". Но гол дядо има много често у нас и името страшно лъже. Не посяга изобщо и не хърка, само си краси вазата. :D

    ОтговорИзтриване
  15. Агито е готена, ко й е? Мой да й се радвам, щот си ме влекат по-големи от мен каки, ама тя поне има няква класа, има там оскари, глобуси, опитва се да спаси дечурлигата на два континента - има лебец у жената, не е като нашите "хайлайф" офци.

    Аз обаче, докато си търсех с какво да задоволявам несъществуващ глад попаднах на манджа за шампиони, наречена Lazy Butt Pepperoncini Crock Pot Beef, което е малко странно име за нещо, което трябва да чакаш да стане 8 часа.

    Което ми напомня (баси колко не съм по темата и само отнемам място) за ето този симпатяга - http://www.youtube.com/watch?v=CeZlih4DDNg

    има само 3 епизода, ама са егати рецептите, егати чудото. Музиката е великолепна.

    ОтговорИзтриване
  16. Този ме спечели безрезервно с музиката и с рецептите си "едно към както дойде". За вкуса ще ти кажа, когато (и ако) проверя. :D
    В началото малко се притесних как ще готви с тези големи ноктенца и какво ли има насъбрано под тях. :D

    ОтговорИзтриване
  17. Етикетът "почти забавно" наистина е много подходящ. Почти забавна е цялата българска журналистика днес.

    ОтговорИзтриване
  18. Да, weasell. Ако не беше толкова тъжно-трагично, щеше да е смешно.

    ОтговорИзтриване