сряда, 3 август 2011 г.

Детство 2011

На клошарите почти им свикнах. Бавно и трудно приех единствения им възможен начин за оцеляване - гладът е по-силен от всичко. Не мога обаче да приема, че ваканцията за някои деца е имагинерно и непознато понятие, а позволената им и достъпна игра е ровене и сортиране на боклук, в гадости и смрад, където дори и бездомните кучета се гнусят да влязат. Останалата част от живота им едва ли ще е по-различна.

















22 коментара:

  1. Не е хуманна, Ностро. Също както и абортите.

    ОтговорИзтриване
  2. Целият им живот е така, още от предопределен още от раждането. След години ще ги заменят техните деца. Нямат избор и друг път и за съжаление още дълго ще е така.

    ОтговорИзтриване
  3. Виж,става ми болно тъй като нещата с кризата се задълбочават.Въпроси от сорта "Кога ще дойде края на кризата ?" са ми адски смешни. А какво да кажат например тези в Южна Корея .
    http://www.boston.com/bigpicture/2011/08/south_korean_deluge.html

    ОтговорИзтриване
  4. Владо, снимах отдалеч и с телефона, но на живо гледката беше далеч по-ужасна. Обедна воня около разровения боклук и те на групички, налазили целия квартал. Само деца, никакви възрастни, полуголи, мърляви и не само мургавички, имаше и русички. Някои дори дъвчеха лакомо от намереното. :( Защо поколение след поколение се създават такива деца, обречени предварително? (Риторичен въпрос)

    Вал, снимките са потресаващи!
    Знам, че има много други деца в далеч по-тежко положение, жертва на война, епидемия, глад, суша, наводнение и други природни бедствия. Но тези, нашите, не са голи, гладни, мърляви или бездомни заради нещо подобно, нито живеят в общество, където е нормално да си скот, чието оцеляване е оставено на естествения подбор.

    ОтговорИзтриване
  5. Точе, защо да не е хуманна вазектомията? хайде, аборта няма да го коментираме, ама според мен е много по-нехуманно да принуждаваш децата си да живеят в такива условия, вместо да се подсигуриш, че няма да имаш (деца това).

    ОтговорИзтриване
  6. Тоти, защото няма да си я направят съзнателно и доброволно (нямат пипе и съвест както за това, така и да се пазят с по-простички методи). А по другия начин вече е нарушаване на човешките им права и лишаване от избор дали да се плодят или не. Такъв избор им дават и абортите и те се възползват максимално, съвсем богоугодно запазвайки всичко, що покълва в тях. После го хвърлят в калта или в детски дом, но на кого му пука, важното е, че поредният ембрион е опазен жив и е видял бял (по-скоро черен) свят.

    ОтговорИзтриване
  7. популацията си е доста сериозен проблем между другото. В затънтените общества имат по 5-10 деца в семейството, които нито могат да изхранят, нито да обучат. Оттам се увеличава престъпност и проституция --> а оттам и проблемите.

    Такива общества се управляват с твърда ръка :) Дайте ми камшика и вижте как ще оправя положението :р

    ОтговорИзтриване
  8. аз изобщо не съм против абортите, дори обратното. мисля, че е доста по-милосърден акт, от изпращането в дом.
    колкото до пипето и съвестта - нямат, разбира се. пък и те съвсем съзнателно не се пазят.
    никога няма да забравя преди време по телевизията в едно интервю, как една циганка, когато я попитаха не я ли е страх, че 7-8 годишното и дете, което се катереше по стълбовете да краде жици може да го удари ток и да умре, отговори с "А, много важно, ще си направя друго".

    ОтговорИзтриване
  9. Питах в родилното едно (13-14 годишно, набродирано така, че не можеше да си седне на четирибуквието) кой ще го гледа това бебе, а то: "Ми ся ше го метна на майка ми, при нейното - тя роди преди два месеца."

    Та плодят се хората, Тоти, не си играят. Мислят за държавата и й осигуряват прираст. Не като нас с 0-1-2 деца, с които максимум възпроизвеждаме себе си.

    С годините се образува една лавина от неграмотни, които не говорят български, не ходят на училище, не искат да се интегрират и имат огромни претенции към малкото възможна работа, която им се предлага. Държавата е майка-закрилница и си ги изхранва с детските и всякакви други помощи. Те да не са луди да се откажат от това? Знам ли, може това да е някакъв скрит начин да се осигурява занимавка за специализираните органи, за да не скучаят. :) Дали от детските домове или от калта и боклука - в болшинството си са все техен потенциален контингент.

    Пръвосигнално почти заскандирах "Ламот - президент!", но като размислих, с този афинитет към пошляпването, с тази твърда ... ръка и голям размах, подобна длъжност-украшение ще ти е тясна, Ламоте. :D

    ОтговорИзтриване
  10. Аз съм фен на политиката на Алън Копле от "Новият политик". Как ще премахнем беднотията? - ами като избием бедните :3 Е, не необходимо да избием всички напразно, грехота е - един завод за сапун ще дойде добре :)

    Хм, направо съм за разстрел, нали? :( Даже не знам да се шегувам :(

    ОтговорИзтриване
  11. Шегите и мечтите са хубаво нещо, успяваш поне временно да забравиш подобни гледки, разни ситуации, както и натрапчивото усещане, че си от нежеланото малцинство в собствената си държава.

    ОтговорИзтриване
  12. съгласна съм за твърдата ръка, ама принципно. щото за каква твърда ръка говорим, когато е достатъчно само един от това малцинство да надигне глас, че ги дискриминират и всички европейски институции в хор почват да крещят колко сме лоши, долни и отвратителни.
    друго за което се сетих (може би от случайно предаване на идиота Карбовски) - циганите от едно гето на град Едикойси (вероятно Пловдив), намиращо се до някакъв друг средностатистически (или не чак толкова) квартал се оплакват, че било несправедливо оне я от квартала да имат "климатики" на всеки втори балкон, а циганите, ти да видиш, нямали с какво да се топлят. всъщност е напълно разбираемо да се оплакват де.. ток имат, пък уреди нямат, с които да го ползват.
    и защо да искат да се интегрират, като е очевидно, че това означава ПЛАЩАНЕ. на сметки, на данъци и т.н.
    сега.. методът на Ламот е краен, амааа...

    ОтговорИзтриване
  13. И аз не намирам за особено справедливо техните деца да са по-българчета от моите, твоето и т.н. и да им се полагат детски, а на нашите - по една дръжка, щото доходът минавал с някой мизерен лев границата. Още по-несправедливо ми се вижда без лев внесени осигуровки не само да им прощават такси и консумативи при прегледи и в болница, ами и да ги обслужват с предимство и радост. Гади ми се много силно от любовта, с която са засипвани и като се сетя, че наближават и избори ... Добре, че тези дни виждам само един, при това вадещ почтено хляба си - разнасяйки на "Брад Пит кочана" по черния пясък.

    ОтговорИзтриване
  14. аз не твърдя, че няма такива (почтено изкарващи хляба си). има, познавам дори девойка с две висши от ромски произход. но те са единици. за съжаление. щото е много вярно, че средата те определя.

    ОтговорИзтриване
  15. Я не се коси, Точка, още една година ще избутаме и той светът ще свърши :)

    ОтговорИзтриване
  16. Тоти, да си пожелаем единиците да станат множество. ;)

    Принце, надявай се. :) Ти си непоправим опимист. =)
    Радвам се, че си се сетил и за тук, не само за онова блато.:)

    ОтговорИзтриване
  17. Точе, няма шанс. ясно виждам обаче, как обратното се случва.

    ОтговорИзтриване
  18. Хехехе... ами така де, Точка, граници няма - те съществуват само в главата ни, така че да бъдем реалисти: искаме невъзможното! :):):)

    А, а за онова блато - почти не влизам и там, изобщо за известно време се отнетих квазитотално, пък и посвърших някои интерени неща :)

    ОтговорИзтриване
  19. Поздравления за отнетването, а за интересните неща чакам да чета. :)))

    ОтговорИзтриване
  20. Хехехе... амиии... има още технологична работа, но ще стане :):):)

    ОтговорИзтриване
  21. Търпелива съм (понякога), ще чакам. :)

    ОтговорИзтриване