петък, 19 ноември 2010 г.

Кралски лов и метъл

Чудесни занимания като за края на седмицата. :-)

Подреждах си музиките, изтупвайки прах от стари и не толкова стари албуми и стигнах до Royal Hunt. Преди две години не можах да отида на концерта им в София и силно се надявам, че скоро ще повторят визитата си. Слушам често една избрана част от песните им с голямо удоволствие. Пропуснала съм покрай тази китка десетия им студиен албум, издаден в началото на годината и кръстен семпло Х. Но никога не е късно да се навакса, особено с музика.Датската прогресив метъл група е създадена през 1989 г. от кийбордиста Андре Андерсен и басиста Стийн Могинсен (вече бивш) с идеята да събере общите им интереси: класическа музика и звучене, подобно на това Deep Purple, Queen, Saga, Yes, Rush и Rainbow. Тези групи имат силно влияние върху мелодичната музика на Royal Hunt - тя е завладяващ, характерен микс от великолепни вокални партии (освен сегашният вокал Марк Боалс се включват и гост-изпълнители), галещи ухото китарни рифове и симфонични елементи.

Асортиментът от тяхна музика в нета е много оредял, а качеството на наличната търпи много критики. Успях да изровя тези като по-прилични, но доста от хубавите им песни липсват. Ще завърша с една балада, която сигурно и насън си припявам.


Честит ви петък и хубав, емоционален и релаксиращ уикенд.
5 коментара:

 1. Ей Точка, ще ме извиняваш за голямото и непростимо ми отсъствие оттук, но си имах някои неща на главата.
  Не си падам релаксиращ човек, нито пък си падам по този тип музика, но пък поздравявам теб и всички читатели на тоя блог с нещо друго като за петък - http://www.youtube.com/watch?v=6LNFz_zAD9k ;)

  ОтговорИзтриване
 2. Nezzo, мерси за поздрава. :)
  Много е петъчен и ми стана танцувално. Ще го отнесе обаче съседът отдолу поради липса на заведения тук, различни от чалготеки. :)

  Изобщо не ги мисли отсъствията в твоя или в други блогове, а се радвай, че имаш занимания, радости и дори грижи оффлайн. Защото там е истинският живот, граби го сега с пълни шепи. :)))
  Тук е приятно местенце да си губим времето, когато го имаме, да прочетем нещо интересно и да си почешем клавиатурите, комуникирайки с хора, които ни допадат.
  За живеещи тук и бъркащи реалност и виртуалност си имаме ярък пример. :)))
  (По технически и други причини и аз изтървам доста постове.)

  ОтговорИзтриване
 3. Може да е събота,но пък сега ще слушам!:D
  Хубави почивни дни!:D

  ОтговорИзтриване
 4. Името на групата ми напомня Running Wild :)
  но като звучене бият по към WhiteSnake, има повече прогресив елементи де :) Добра група ")

  ОтговорИзтриване
 5. Онди, утре си дослушай. :) Хубав и релаксиращ остатък на уикенда и на теб. :)

  Ламоте, по звучене също малко напомнят и Running Wild. Докато търсех клипове в тубата, на места двете групи бяха хубаво омешани.
  Пак си напомням покрай теб, че малко съм ги позарязала Running-а и трябва да наваксам тези дни. :)

  ОтговорИзтриване