четвъртък, 24 март 2011 г.

Symfonia

Timo Tollki е от хората, чийто живот е музиката. Независимо как и с кого го живее, го прави добре. Той беше причината да стана почти болен фен на Stratovarius. След като ги напусна (и те започнаха бавно да се превръщат в някаква съвсем друга и неслушаема с новата си музика група), създаде един проект, включващ вокали, които слушам с голямо удоволствие (Michael Kiske и Tobias Sammet) и музиканти от също любими групи. За съжаление (и въпреки тях) Revolution Renaissance не просъществува дълго (4 албума за почти 2 години) - поради липса на покани за концерти и лични проблеми на Тимо (както беше обяснено) и може би най-вече поради лош (или липсващ) PR.

Това вече съм го писала тук по различни поводи и с различни чувства. Днес е, за да споделя с радост, че Тимо отново не си е губил времето и резултатът (за късмет на безпаричните меломани като мен) вече е в торент тракерите. Два дни не мога да му се наситя. Много хубаво ревю на "In Paradisum" има в Today`s metal. Нямам какво повече да добавя. Не ми допада в известна степен само едноименната песен. Иначе е пауър метъл на макс - много познат като звучене и все пак нов и завладяващ.





















10 коментара:

  1. Божо, там, където си кърмят бебетата с метъл, вместо с мляко, вече са успели да им се порадват и на живо участие. :)
    (Finnish Metal Expo, Helsinki 18.2.2011)

    ОтговорИзтриване
  2. Още началото на Рапсодия в черно ме грабна, само дето вокалистът нещо с много немощничък гласец. :(

    Ще ги тествам довечера.

    ОтговорИзтриване
  3. Ностро, в последните два часа фаворитите ми са I Walk In Neon и Come By the Hills. Силно ми напомнят добрите времена на Стратовариус.

    ОтговорИзтриване
  4. И аз довечера ще ги слушам, докато дъвча пържолес.
    :)

    ОтговорИзтриване
  5. А аз днес няма да вечерям. :( И от утре ще трябва да тримиря. Заседнала съм до едно чувалче (с размерите на голяма възлагвница) с тази вкусотия, съвсем прясно произведена. Докато не му видя дънцето, няма да мога да се спра. :(

    ОтговорИзтриване
  6. ах, Точке, тук от БАН няма как да си пусна клиповете, но като се върна в нас яко ше ги слушам!

    Кога ще пишеш за краставицита :) :Р

    ОтговорИзтриване
  7. Когато ми се успокоят ръцете и дишането след срещата ми с поредния плод на немския гений (в случая е зеленчук, онова Gurke с капаче, което си изнамерил). :Р~

    Я в БАН да спрете да се оплаквате и да се занимавате с ненужни работи. Наблегнете на оранжерии с такива артикули. :D

    ОтговорИзтриване
  8. Албума е трепач! Вчера си го взех на оригинално дискче и продължавам да му се радвам.
    Вярно е, че има малко дежа-вю, но в днешно време, когато се прави албум с по-класическо звучене, просто е неизбежно. Сякаш в Brave New World на Iron Maiden го няма този момент. Като цяло албума е чист Stratovarius, следващ традициите на групата до може би Elements 1, само дето вокалиста е друг и го няма гения зад клавирите, ами негов почитател. Музиката е изцяло дело на Толки, като се опитва да се съобразява с гласовите възможности на Андре, но има някои места, примерно в заглавното парче, където малко забравя, че зад микрофона не е Котипелто. Текстовете изцяло са на Андре, което е прецедент за албум в който музиката се пише от Толки. Двете балади са страхотни. От песните може би само Симпатяго....пардон, Сантяго не ми допада. В Fields Of Avalon вокалните линии са доста близки с тези на Speed Of Light, но това не пречи на кефа от песента.

    Andre Matos е страхотен вокалист и продължава да бъде. С него са издадени най-качествените албуми на групите, в които е бил - Viper, Angra, Shaman и соловите му прояви. След като се махна от Angra вече ми станаха скучни.

    А за Revolution Rennaissanse, всъщност имат 3 албума. Първият им албум всъщност е албум на Stratovarius, но след като се разделя с тях, Толки вика други певци да запишат вокалите на Котипелто, а в мрежата има варианта на албума с Котипелто. Другите два албума на RR са с малко по-олдскул звучене, без помпозност и симфонии. В тях пее Gus Monsato, ако си слушала на Adagio - Dominate - там проличават възможностите му.

    ОтговорИзтриване
  9. Herald of starfall, страхотен разбор на албума! :)
    Радва ме, че повечето първи впечатления са добри. Дано имат успех в този състав.

    Първият албум на Revolution Rennaissanse всъщност e демо и излиза през 2008, преди New Era. Не всички песни обаче са на Стратовариус. Същата година пускат и първия официален - New Era, в който вокалите са на Майкъл Киске и Тобиас Самет. В останалите два, Age of Aquarius (2009) и Trinity (2010) вече пее Gustavo "Gus" Monsanto, включил се и в демо-албума.

    Относно Котипелто - иска ми това, което чух през януари в София, да е било единствено резултат от недолекуваната настинка, заради която не излязоха като съпорт на Хелуин във Франция. Беше доста под показаното предната година. На него поне не му пречеше озвучаването, както се случи с Анди Дерис през 2/3 от времето.

    ОтговорИзтриване