неделя, 15 май 2011 г.

Антиреклама

Ако имате повод и искате всякак да ви осерат празнуването, идеалното за целта място е Спа комплекс "Островче".

При положение, че поне 2/3 от местата са заети с предварителна резервация, редно е да се осигури и адекватно количество персонал. Тъй като е буквално в нищото, забито в подобие на горичка, близко е до акъла, че всички ще хапват в единствения наличен вътре ресторант. С един сервитьор в обедните часове е що-годе поносимо, ако човек разполага с 2-3 часа и повечко търпение. И без това няма какво друго да прави, освен ако с някакъв късмет не е успял да се уреди за някои процедури. Съвсем друга тема е, че при резервацията обещават някакви, включени в цената на стаята, а после истината е друга. За почивка изобщо не може и да се помисли, защото музиката от ресторанта си гърми - къде на запис, къде от репетиращия оркестър.

Трагедията обаче идва, когато решиш да вечеряш. Този път има 2 бр. сервитьори, единият от които е едва за втори ден там. Това, че си само чаровен и учтив, изобщо не те прави годен за тази професия или поне не в такива натоварени вечери.
Няма начин да се напиеш или да преядеш, просто е невъзможно - или няма на кого да поръчаш, или поръчката се бави с часове (ако изобщо дойде), сякаш продуктите за нея току-що се засяват някъде на другия край на света. Непрекъснато липсва нещо - едната салата, няколко чаши за вода, солница. Оркестърът е доста приличен, но шумът на втория етаж е невъобразим и поради музиката е абсурд да чуеш какво иска да ти каже човекът до теб.
Дали и какво ще ядеш и пиеш е малко Божа работа. Не е ясно какво поръчваш и какво ти маркират, защото никой не носи междинни (служебни) бонове. Както обясни по-късно управителят, не било практика да ги разнасят по масите. Тази практика всъщност е чудесна за трениране на нервите и въображението на клиентите, защото за всяко нещо, различно от кюфте/кебапче, се започва една дълга дискусия какво ли е това, дали е поръчано (а ако не е - за да не остане някой гладен, не бихме ли го изяли, щото било много вкусно), чиниите се премятат по масите - пълна веселба. Малко преди кухнята да затвори и след поне петкратни напомняния половината още нямат вечеря (и то тези с най-елементарните поръчки), други са приключили, без да си дочакат филийките или пърленката. Обслужващият персонал е изключително разстроен от наглостта ни непрекъснато да искаме нещо и да оспорваме донесеното, пък и го мъчи температура и още какво ли не, та в крайна сметка ни довършва управителят. Някой от дълго чаканите неща все пак пристигат (други - не), при което се налага да ядем чудната комбинация от врели пържени картофи, сладолед и топла бира, сервирани в период от 3 минути.

Кошмарът не свърши с осраната ни тържествена вечеря. Тъй като няма какво да се прави, след като ресторантът затвори, компаниите си довършват на дървените маси пред него - с викане, хилене и т.н. до 4,30 сутринта. Разбирам ги - вътре от музиката едва ли са успели да си кажат нещо. Само че има една мъничка подробност - абсолютно всички стаи гледат към ресторанта и басейна, което прави думичките почивка и релакс абсолютно неподходящи за този комплекс.

В 7,30 сутринта вече приготвят закуската, при което яко се набичват някакви тъпи италиански песньовки от миналия век, изнасилващи слуха; лаят кученца, реват бебета и деца ... Толкова със съня. Музиката всъщност си гърми с леки промени в жанра целодневно. Представям си когато и басейнът е пълен, каква аларма ще има и колко поносимо ще е в стаите.

В трите часа сутрешно затишие между неприбраните чинии и чаши по дървените маси се разхождат котаци. На същите маси се сервира без покривки. Колко са почистени, е съвсем отделен въпрос - следите от птичи курешки на нашата са си все там - както на обед предния ден, така и на закуска сутринта. Цените в менюто са високички и предполагат поне добра хигиена и обслужване.
(Съвсем между другото да вметна, че в стаите не се пуши, но пък е позволено за кученца. Освен това нетът им е толкова мощен, че не отваря дори страницата на гугъл. Това са обаче съвсем дребни кахъри на фона на останалото.)


Единственото, заслужаващо похвала там, са масажите. Само че изобщо не си струва заради един върховен масаж да се похабят толкова време, пари и нерви.

21 коментара:

  1. Точе, антивирусната ми пищи, не знам какво става, но не мога да те изчета напълно.Изключих я, файеруола на виндоса също почна. Презарежда ми страницата нон стоп:( Предупреждава ме,че има "злонамерен софтуер" . Обаче едно разбрах- да не ходя в "Островчето" , някъв си СПА комплекс.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Идея нямам какво става. Този месец, с много малко изключения, каквото и да напиша, не се актуализира в блогроловете (поне там, където и аз чета). Така че направо ме изчисти и не ме чети повече - тук съм пред пенсиониране, трябва да пусна още нещо само.

    ОтговорИзтриване
  4. Къде "тука" си пред пенсиониране, Точе? И къде смяташ да ходиш, м?


    Бе верно има нещо скапано, ама все си мисля, че промяна на шаблона ще оправи работата.

    ОтговорИзтриване
  5. аз гласувам за преместването ти в Уърдпресс, да знаеш! дори без да си ме питала. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Направих още един опит за публикация днес. За по-нататък ще мисля друг път.
    Не съм особено убедена, че блогът си струва усилията за промяна на шаблона или местене в Уърдпрес.

    ОтговорИзтриване
  7. Рано ти е за пенсия, няма да се даваш!
    Бъговете на блогър.ком ще преминат, като всяко нещо, така че дерзай известно време. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Слушам и изпълнявам. :)
    Т.е. продължавам си кротко да ви чета. :)

    ОтговорИзтриване
  9. Хей ,здрасти!
    Нещо не е наред с блога ти,засича ми вирус ;) и антивирусната ми направо ти го затваря.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Знаеш ли ква пенсия ще ти дам!( тук би трябвало да звуча заплашително:)). Как така да не те чета?? Аз съм по-голямо говедо от някъв си софтуер бе!:))

    ОтговорИзтриване
  11. Иди, предупреждавам те, че на бой не нося хич. :) По-добре с бири ме заплаши. :Р~

    Онди, нямам идея какво е, откъде е, откога е и защо е ...

    ОтговорИзтриване
  12. Точке, на предната статия не мога да направя коментар :( Все пак аз агитирам да се преместиш в уордпрес-семейството :) Предлагам също да бойкотираме блоговете в блогър и да спретнем блоговойна между блоггър и уордпрес ползвателите :) :Р Ела към тъмната страна! :Р

    Иначе да не съм чул за пенсия :<

    ОтговорИзтриване
  13. Точе, как ти даде сърце да наредиш Хенри Фонда до Дани Трехо и Меган Фокс! Потресен съм. Дори повече отколкото от предложението на Ламот, а той днес само нецензурни неща предлага - казал, моля ти се, на арабска зъболекарка, че иска да му извади зъб, а "зъб" на арабски значело "пенис". :P

    Между другото чувал съм, че жените предпочитат "пенис" пред "пенсия". Не знам доколко е вярно. :D

    ОтговорИзтриване
  14. Ламоте, признавам си без бой, че тъмната страна все повече ме влече. :) Особено ако и този възможно най-елементарен вариант продължи да прави проблеми. Намразих си не само лаптопа, ами и нета изобщо и след малко може и да наритам някого.

    Ностро, дай първо да се разберем: не аз, а контракциите на майките им са ги наредили на една и съща дата. Така че не се потрисай, за да не те боли зъбчето от вибрациите.
    Прочетох го Ламот, той не само днес, винаги е по атрактивните предложения. :) И какво са си извадили с тази зъболекарка в крайна сметка? :)))
    Не знам дали си чул вярно, аз съм от предпочитащите сладолед. :Р~

    ОтговорИзтриване
  15. абе.. аз съвсем не по темата, ама няма ли да е много притеснително ако зъболекарКАТА наистина извади пенис? такова.. ако съм мъж бих се стреснала сериозно..

    иначе - аз АБСОЛЮТНО забранявам пенсионирането. кой ще работи на тая държава, ако се пенсионирет всички, а? Точе, имаш важни задължения - никаква пенсия :)

    ОтговорИзтриване
  16. Ще има бойкот, аз за кво цяла нощ си бода очите да бродирам знамето и да ловя фотони за светлинния меч...

    ОтговорИзтриване
  17. Добре, добре ... стига грозотията, която сътворих днес, да не прави същите проблеми, защото е безкрайно изнервящо за всички. Иначе, Ел, мога да си примъкна шезлонга да правя лежащ бойкот с теб. :)

    Пък ефекта от зъболекарките и ваденето зависи от момента, такта, близостта с пациента, сексапила им ... Понякога се преглъща. :)

    ОтговорИзтриване
  18. абе като ти казвам аз - Уърдпресс, ти не слушаш :)))
    иначе проблема не е в теб, а в блоггър като цяло :)

    п.п. Ел, фотони???

    ОтговорИзтриване
  19. Ъъъъ .... макарони имах предвид.

    Точе - за теб шезлонга, за мен пясъчната ивица и бинокъла, става ли?
    :)

    ОтговорИзтриване
  20. хахаха, "понякога се преглъща" :D

    А Тотито е права, в коментарът ми ставаше дума за членуван зъб. :D ... Това сам не си го разбрах. :D

    ОтговорИзтриване
  21. Как да си го разбереш, като Ламот ти обърка понятията за органите. :D

    Друг път ще лежим на плажа, а в уърдпрес ще се местя, когато си покултивирам още малко нерви. :) Сега отивам да се успокоявам, кълцайки някакви кървави месища на пържоли. :)

    ОтговорИзтриване