петък, 20 май 2011 г.

Честит петък!

Денят е почти летен, чуруликат птиченца, които не чувам, защото се радвам с подходящите за целта децибели на няколко нови албума. На съседите може и да са им омръзнали в последите дни, но на мен още не и няма никакъв шанс това да се случи скоро.


Удо си е Удо - пак в стихията си в Rev-Raptor и изобщо не дава заявки за пенсия.

Каквото и да пишат за "инфектирания" албум на Hammerfall, аз си го харесвам - обложката, рифовете, вокалите. След всяко слушане влиза все повече под кожата.


и нещо много нежно:

Овациите ми обаче обра Dreamtale - една група, която по незнайни причини открих едва сега. Съществуват още от 1999 г. и с музиката им се наваксва бързо - имат издадени само 4 албума освен този.
Изглежда, предположението ми, че финландците заедно (или вместо) с мляко, ги закърмят и с метъл, е вярно. Ако ми понасяше студът, бих емигрирала с удоволствие. Тамошната чалга е далеч по-приятна и радваща слуха от нашенската. :-)
22 коментара:

 1. Честит Петък! Аз току що свърших работа и слушам Dreamtale, албумът им е много добър, тъкмо щях да ти го препоръчам :)

  На мен обаче новият албум на Хамърфол не ми хареса особено, първите им албуми ми допадат повече :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ммм, благодарско за Dreamtale!
  И аз не ги знаех.

  (пп тя и дъщерята иска да ходи да учи във Финландия, заради "чалгата" им... )

  ОтговорИзтриване
 3. Ламоте, ако чуеш още няколко пъти Infected, ще ти хареса. :) Удо има чудесни парчета, но в тубата все още е само това.

  Божо, да вземем да си внесем от нея, вместо ние да се изнасяме. :) Митьо Пайнера и тавите с кифли и тутманици властваха достатъчно. Време е за революция.

  ОтговорИзтриване
 4. Ламоте, вие винаги ли така работите??? ако да - искам и аз при вас :))

  Точе, с две ръце подкрепям Инфектед. до момента една песен няма от албума, дето да не ми хареса :)
  :))

  ОтговорИзтриване
 5. На вкус и цвет ... нали знаеш? :) Ако няма различни мнения, е по-страшно. :)))
  Много рядко ми се случва да харесам всички песни в един албум, както в тези. По-често - около половината, а някои се дънят здраво и слушаеми са само 1-2. Пресен пример: Стратовариус и Мейдън.

  ОтговорИзтриване
 6. Точке, аз бях голям фен на Аксепт и Удо :) ех, добри песнички си подбрала, данке :)

  Миди, аз сега даже ям и сладолед. Мням, не мога да повярвам че ометох цяла кутия :) Нека ти е гадно :) Освен това, нищо не разбираш от музика :Р

  Финландия ми е любима страна, много се радвам, че спечелиха световното по хокей :)

  ОтговорИзтриване
 7. Удо го уважавам много, с кого и да пее, дори и руските му залитания. Веднъж си говорихме с теб, ако помниш. :)

  Внимавай да не се повредиш с толкова сладко. Чувала съм, че пъпът се развивал. :Р~

  ОтговорИзтриване
 8. Моти, профан такъв, ти нищо не разбираш от музика. пък аз не обичам сладолед. на пък! и току що изядох една пържолка на скара с френско свежо сирене. да ти е гадно пък! :)

  Точе, вярно е това. този път са се постарали чукопадите :)

  ОтговорИзтриване
 9. Предлагам да разрешите спора не с караници, а с бой. :D И понеже съм нежна душа, не юмручен, а дуел със шпекови салами, целене с торти, надяждане със сладолед без ръце и надпиване с бира. Съответно да почерпите и аплодиращата ви публика. :)

  ОтговорИзтриване
 10. аз да подчертая - НЕ ОБИЧАМ сладолед, така че не съм съгласна :)

  п.п. искаш да ми развалиш диетата, нали? признай си! :)

  ОтговорИзтриване
 11. Време е за революция! Аз мисля че Денис е започна още преди месец :)
  Пенис и приятели
  http://nname.org/2011/05/06/пенис-и-приятели/

  ОтговорИзтриване
 12. Тоти, тогава променяме дисциплината: Омажи и подхлъзни другарчето. :)

  Вал, веднъж случайно долових малко мъдрости от въпросния пенис и първо се зачудих к`во ли изобщо разбирам от рокмузика. Звучеше също като сигналния Данчо, който питаше миналата година к`ви били тия AC/DC, дето дошли у нас да си потичат по сцената и к`во толкова били направили. Та аман от всезнайковци, още повече от мислещи с пениса си.

  ОтговорИзтриване
 13. Мноу траш и мноу пауър тука уе. Ба мамата.

  Отивам да си пусна Деян Неделчев. :D

  ОтговорИзтриване
 14. Ностро, не знаех, че също си му фен. :D
  Коя песен ти е любима? За мен "Дъртака" е просто ненадмината и недостижима от разните му там измислени колеги, един апотеоз на литературния гений и танцовото изкуство.

  Ох, залинях по този умен, кръшен, красив и божествен мъж, Иво Димов и Благо Джийзъса просто бледнеят пред него.

  ОтговорИзтриване
 15. "Дъртака" е уникален поп-културен мегахит, стига да не слушаш текста и гледаш клипа. :)

  ОтговорИзтриване
 16. Точе, не така за МОЯТ мъж! няма да се разберем тъй. аз верно казвам "долу лапите от него", ама признай му всепак, че освен умен и красив е и много начетен! ся.. Дъртака и той прекалено красив и може да пее, амааа.. да си имаме уважението. не подкрепям абстрактната му философия.

  ОтговорИзтриване
 17. Аааа, финландците си ги въртя профилактично аз. Много си ги тача. Точе, как ме подсети само да си дръпна "Difference"- само него си нямам. И все забравям:) Пък и нали си падам по лоши момчета..:)))

  пп- няма закачате Удо, ей!:))

  ОтговорИзтриване
 18. "Дъртака" е уникален (досега кърших снага), Диянчо - два пъти по толкова. :D
  Хората се избиват да го хвалят и канят - направо са му подпалили guestbook-а. :)
  Халал да им е с всичките си таланти и дарования - и без това е безработен и на социални помощи (от Канарските острови). :D


  П.П.1 Удо не го закачаме, само му се радваме винаги. :D
  П.П.2 Иво Димов също не го закачаме, но не му се и радваме - мноУ умИн и стилен ни идва. :D

  ОтговорИзтриване
 19. А бе, ей!!! Верно ли бате Данчо така е рекнало за AC/DC?! Е, не! Не е лесно да си прост, наистина!

  ОтговорИзтриване
 20. Верно е, от някаква телевизия го дочух и после дълго бях в потрес. Може би не е бил човекът на стадиона и само записи е гледал (не че това го извинява и половин процент).

  ОтговорИзтриване
 21. За пореден път се уверявам, че той е напрао НЕВЕРОЯТЕН! Божкееее, няма такова самочувствие! Сигурно защото му е невъзможно нито да вдигне такъв глас, нито да потича така, пък било и за 5 минути (баси, то на мен ще ми е трудно да потичам по този начин за 5 минути). Не може да изплагиатства нищичко демек, а като му гледам "творчеството", няма начин тайничко да не се е пробвал да щипне тва-онова и от тях, хахааа. Гроздето е кисело. :Р

  ОтговорИзтриване
 22. Последно се опитах да го слушам миналата зима на съвместния им концерт със Щурците. Не успях, защото Сигнал де факто почти не пяха (с изключение на няколко акустични версии на стари парчета), през останалото време публиката хорово се изявяваше като Данчо. Ако ми се ходеше на караоке, нямаше да се разхождам точно до Варна. Добре, че после излязоха Щурците, та имаше смисъл от цялото мероприятие.

  Понеже не гледам ТВ, съм изтървала шоуто с юбилейния концерт на БГ Радио. Помрънкал малко и се покрил, та се наложило Кирил Маричков да го играе солист на Сигнал.

  ОтговорИзтриване