неделя, 24 февруари 2013 г.

Д*пе да ни е яко ...

Политиката и религията са нещата, които ме погнусяват дълбоко и повече от всяка телесна нечистоплътност, а съчетанието от двете ме докарва до тиха лудост. 
Постоянното позоваване на оня отгоре в очакване да помогне при криза, природно бедствие или болен човек е допустимо да се изплъзва неволно от заблуден човечец, но от устата на кметове, министри, президенти etc. звучи нелепо и смешно.

Особено в момент като сегашния. Целуването на ръката на църковния глава пред погледа на всички е жест, който президентът и председателят на НС може би смятат, че е също толкова невинен и протоколен, колкото носенето на кръстче, боядисването на яйчица и паленето на свещички в тълпата по големите празници. Но не е, дълбоко лицемерен е като извършен от псевдовярващи и няма място в светска държава!

Какво ни остава, след като външният ни министър се изцепва: "Нашата вяра е нашият щит, нашата вяра е нашият пристан." и двамата с президента завършват прочувствените си поздравителни слова с "Бог да пази България!"?

Ами нищо друго, освен да се наведем, да се хванем удобно за палците и да чакаме Той хем да ни опази, хем хубавичко да ни оправи.

Новият вид на границите на РБ

10 коментара:

  1. Ако има нация, заформила толкова корав задник, с който да можеш счупиш черепа на тиранозавър... това далеч не е нашата, ама от гледна точка на това колко застреляна е все пак тя, като нищо може да помисли бруталното заиграване със задните й части като приемлива любовна игра.

    Но след глупостите на Борисов с ДПС и сега това, новините в Турция за България ще са голям смях утре.

    Инак, ний сме православни (по документи) кви са тия слова на пробит католик, които да поемат и посрещат неверниците в лоното на нашата мила родина, м?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Труби, според чл. 13 на онова, което един задник изгори днес в Пловдив, традиционно сме източноправославни, но не официално и не задължително. Също и религиозните институции са отделени от държавата. В този смисъл подобни парадни нелепости, както и задръстването на ефира при всеки празник или събитие с безкрайно дълги репортажи и честитки на рождества, възкресения и подобни имагинерности категорично трябва да престанат. Нищо против вярващите и заблудите им, ама нека си го правят тихо, кротко и без да натрапват на останалите радостите, страданията и проблемите си.

      Ако властта трябва да целува ръка на някого и да му оказва морална и материална подкрепа, то това е отец Иван от Нови хан. Всички останали мъже в черни рокли само се борят за кокала и за стотинките на миряните.

      Изтриване
    2. Я го знам, бре, просто ми се говореше за анален секс и смятам, че има далеч по-кадърни поети от Данте, с които да плашим заблудените преминаващи (инак сме на едно мнение, но днес пропуснах изказвания и протести, и мнения, защото в подобните в дните между сряда и петък бяха плачевно ужасни и жалки и ме ядосаха твърде много, та уикенда се възстановявах):P

      ... пп... конституцията ли са запалили? Преди малко гледах личен клип, сниман с телефон, на пловдивчани, задръстили моста на центъра и пееха фалшиво химна - с това и твоя текст ми се ограничава политическата ангажираност за днес. Утре пак се почва :)

      Изтриване
    3. Достатъчна ти е толкова ангажираност. :)
      Протестите винаги има кой да ги профанизира. Това е точно толкова просташко, колкото и да си навреш задника и циците в националното знаме - все някакъв извратен стремеж за атрактивност и оригиналност.

      Относно желаната от теб тема за разговор - дръпни си по-добре някое порно. :Р

      Изтриване
    4. То по-голямо порно от нашето има ли? Иначе баси стилистите никой ли не им е казал, че цветовете на знамето ни са кажи-речи най-големият моден кошмар. Някой някъде може и да съумее да спретне зелено връз червено с малко бяло, цвръкнато отгоре и да изглежда добре на одежди, ама така на линии... ей затва сме на тва дередже :П

      Изтриване
    5. Кифлите от тази порода рядко ползват стилисти. :) Добрият вкус им е най-слабото място (липсва им повече и от талант) и въпреки това почитателите и изявите им се множат. Това е един от родните феномени, който никога няма да мога да асимилирам. :)

      Изтриване
    6. Аз харесвам Камелия :П
      Обаче последната година се наблюдаваше спад на интереса към госпожиците и няколкото господа. Ма това лято сигурно народът ще тегли една и ще реши, че си иска "родна" музика и пак ще се възродят.

      Изтриване
    7. Няма да споря с теб относно нейните или нечии други достойнства, защото жанрът ми е абсолютно извън интересите, дори и в редките моменти, когато съм на няколко питиета. :) По радиото непрекъснато вървят реклами за участия в заведения тук, всяка седмица. Но кой залязва, кой изгрява - не мога да кажа, нито вече коя е руса и коя - черна (единственият им отличителен белег) - толкова много станаха, че изредиха имената и взеха да се кичат с по две. :) След като непрекъснато извират нови, значи има търсене. Жалко, че някои наистина могат да пеят и се похабяват за нещо, само защото се продава. Няма лошо, яхнали са единия лесен начин за бързо печелене на прилични суми. Не ми понасят обаче манталитетът и цялата култура, която налагат.

      Изтриване
  2. Хех... че какво странно намираш, Диди? Комунист целува ръка на генерал - пак добре, че не са си пуснали език като бай Тошо и Брежнев навремето :):):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фил, не го намирам странно, защото вече нищо не може да ме учуди. Намирам го нередно, излишно показно, лицемерно, пошло, с една дума - гнусно.

      Изтриване