вторник, 5 октомври 2010 г.

Мда ...

Едно от първите неща, които шефът ми разказа за плюсовете на европейския му холдинг, е принципът никога да не посягат на служител(к)ите си. Който го направи - аут! Никакви заигравки нито в офисите, нито по обектите, нито в командировки. Важи за всеки от горе до долу, защото се губи доверие в съгрешилите. А той може да работи само при 100%-во доверие (поради естеството и доста височката цена на бизнеса му). Същото обяснява и при всеки разговор с партньори или с хора, на които предлага работа.

Горе-долу от месец търсим секретарка (тоест офис организатор) , която да поеме и част от моята работа и да ми бъде нещо като дясна ръка. Понеже аз съм неговата лява (или дясна, все ги бърка) и още в началото на дейността задачките ми идват в повече, а тепърва се разрастваме. Няма никакви претенции за години, ръст, килограми, визия. Важното е да говори много добре определен език, поносимо - втори, да е лоялна, организирана, комуникативна и с възможност за ежедневно пътуване известно време. Получихме около 20 СV-та. При специалното условие да са на съответния език (защото управителите не говорят български), такива изпратиха само четирима мъже и две жени, останалите изобщо не го говорят, но си пращат - ако мине. Шефът държи определено да е жена, защото сме по-организирани и надеждни, но тези двечките първо, живеят далече за ежедневно пътуване и второ, СV-тата им бяха пълни с грешки, което внесе много недоверие в езиковата им компетентност. Независимо от това, едната си прати вчера документите за трети път.

Настана едно голямо чакане, сезонът по морето свърши, чуждоговорящите се прибраха, обаче дясната ми ръка така и не се появяваше. Тъкмо бях решила да разлепя обяви в местния ВУЗ тези дни и вчера сутринта с кафето дойде и добрата новина.

Днес им я заведох - младичка, сладичка, капчица направо, студентка последна година, освен изискуемите езици, говори и един допълнителен, на който тук му казват "майчин език". Страхотно предимство. Хареса я шефът (уж), обаче и на почти всеки, с когото я запознах, му изтекоха очичките. Вследствие на което в речите на шефа често се споменаваше за непосягането и аут-а след посягането.

Преди да си тръгна, специално ми напомни да следя от днес другата му лява (дясна) ръка, който като види хубава жена, неизменно реагира с думите: "Има само един недостатък - че не е моя". И освен на него, да напомням на още двама-трима за принципа. И сега, вместо да ми се облекчи работата, тя се увеличава поради воайорско-клюкарските задачки на шефа.

В следващите обяви, които предстои да пускам скоро, ще има и още едно условие - снимки (портретна и в цял ръст). Не са ли около 1,50 м / 100-120 кг и с фейс, наподобяващ показания по-долу, кандидат(к)ите губят автоматично шанса за добре платена работа и на секундата ще архивирам СV-тата им в коша.
19 коментара:

 1. Стига се майтапи.Не стига че моя ми изпусна гумите, ти предлагаш автомтично -по туитър-ако не се шегуваш???-аз съм ДА ! ДА ! но ,сега и тези обяви, малко трудно издържам...

  ОтговорИзтриване
 2. Лилия, обичаш ли круши, да те почерпя? :Р~
  Бонусът след тях е едно хубавичко и рядко щастие, което прави невъзможна употребата на клавиатурата за известно време. :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Хич не е лесна и твоята :))
  Твоят шеф да не е левичар, в прекия смисъл, не политически и...Ония :)

  ОтговорИзтриване
 4. Наред си е човечецът, Кръстю - всичкото му е дясно и най-вече много право(линейно). :))) Принципността му единствено е леко в излишък.
  А от онези три хубави неща в живота зачита само две, скаран е с градусите. :)))

  ОтговорИзтриване
 5. Искай му повишаване на заплатата заради увеличена работа/пъдар на мацка ;)/:D

  Иначе винаги си е имало такива изпълнения...нищо ново под слънцето както са казали хората!:D:D

  ОтговорИзтриване
 6. Онди, с мацката хич не сме виновни, че мъжете мислят с грешната глава обикновено. :))). Много ценен кадър ми е, обаче ако тя не иска да я пазя? :)

  То не ми е и работа, такива неща като се случват, не питат. Напълно нормално е, човещинка, но трябва да си останат на 4 очи, 4 ръце и т.н. :)
  Флиртът стимулирал по-добрата работа според някои проучвания. Шефът явно е чел други. :)

  ОтговорИзтриване
 7. А аз си мислех, че Лилия търси работа :)

  ОтговорИзтриване
 8. Вал, не викай дявола, моля те. :)))

  От изобилно поръсените й навсякъде коментари можеш да предположиш какво ли не, но истината няма да откриеш. :)
  По темите се изказва в има-няма 5% от случаите, в останалите ни дави в чувства. :)))
  До тук съм засякла преки и завоалирани обяснения в любов а ла "слагам ти се и жадувам да ми го сложиш" към 99% от блогърите от мъжки пол, които чета и към около 25% от нежния пол. :) Та така и не разбрах коя е тайнствената личност, заради която виси денонощно из блоговете. Време е вече да го/я издирим за усмирителна риза, защото полекичка замирисва на диагноза. :)))

  ОтговорИзтриване
 9. Засякох в един блог следното нейно изказване - Постоянно съм тук, в нета.Работя през ден от 5 до 6 часа :))

  ОтговорИзтриване
 10. Смях се до сълзи. Верно нетът на никого не прощава.:)))

  Искам и аз такава сладка работа, какво съм се замъчила по 14-16-18 часа ежедневно. Дали ако съм по-миличка и походя с подобни на нейните чувствени обяснения, няма и мен да уреди? :)))

  ОтговорИзтриване
 11. Мда, я :)) Ще си научиш ти урока :)))
  Благодаря ти за поредната порция смях (то на чужд гръб е тъй, прощавай :)))

  ОтговорИзтриване
 12. Ще, ще. :))) Изключително ученолюбива съм. :)
  Радвам се, че ти е весело. :)

  ОтговорИзтриване
 13. Бе откога така лесно ги отсвирват мъжете с доводът, че жените са били по-организирани и отговорни. Съмнява ме да не е откакто Ламот открито заяви, че Бог е мъж и затова светът съкс, и колко хубаво щяло да бъде, ако е бил жена... но не Лилия. :D

  ОтговорИзтриване
 14. Ностро, въпросното ламотско творение ми е в план-графика за четене в най-скоро време, затова не мога да твърдя от там ли се е зародило всичко. :)
  Това си е мнение на шефа и го аплодирам, защото е първият, когото познавам, готов да изравни заплащането между двата пола.
  Човекът е съвсем прав в преценката си, между другото - признайте го и вие. ;)

  ОтговорИзтриване
 15. Добре де, признаваме: "Лилия за президент! Horay!"

  ОтговорИзтриване
 16. Ти друга работа нямаш ли си? :)))
  Ще взема да емигрирам тогава, колкото и заемащият този пост да е безгласна буква у нас. :)

  ОтговорИзтриване
 17. И мен ме тресе същата вълна. Последната ми "дясна ръка" беше избрана, защото е брюнетка. Разбираш ли - контраст трябвало да има...
  За уменията и няма да коментирам. Накрая дотолкова влуди всички отдели с некомпетентност и невъзприемчивост, че преди да и изтече срока и казаха да си вземе полагаемия отпуск и аре...
  То ако по снимки избираме...
  А CV-тата са пълни с лъжи. Не мога да разбера тия хора на какво разчитат? Нали накрая истината ще лъсне?

  ОтговорИзтриване
 18. Ел, а червенокоси не назначавате ли от време на време за още по-голямо разнообразие? :)))

  Относно СV-тата - не знам на какво разчитат, така или иначе има първо интервю, там ако пак някак излъжат, следва работа и всичко лъсва. Какво толкова, че биха изнервили всички останали ...
  Има и честни, които също не разбирам - изобщо не отговарят и на минималните изисквания, но си пускат документите. И в тях няма нищо, за което да се захванеш и да им предложиш евентуално друга позиция.

  ОтговорИзтриване

Web Statistics