петък, 24 септември 2010 г.

По стълбата към небето

Преди 30 години на този ден Джон Бонъм от Led Zeppelin поема по стълбата към небето.

Бонъм не обича нито да бъде далеч от дома и семейството си, нито летенето. Това води до честа употреба на алкохол и кокаин. На 24 септември 1980 г. късно вечерта умира от задушаване след целодневно пиянство в къщата си (която е закупил от писателя на " Мечо Пух" Алън Александър Милн). Задушава се в собственото си повръщано, грозен край след толкова красива музика, достойна за учебник.

Скоро след това останалите членове на Led Zeppelin обявяват, че групата прекратява дейността си, тъй като не могат да продължат без него. Той е на барабаните от създаването й и влиянието му върху стила им е уникално. Смъртта му се оказва единствената причина за това, групата никога да не се събере отново успешно. През годините издават албуми и правят концерти (на сцената го замества синът му Джейсън), но не могат да повторят славата и нивото си от времето с Бонъм.

Той е оказал влияние и върху почти всички хард рок и хеви метъл барабанисти от тогава до днес. Тежкият, атакуващ и техничен стил става негова запазена марка, популярна сред феновете и мярка за сравнение и школа за останалите музиканти. Бонъм заслужено се нарежда сред най-великите барабанисти от всички стилове.













4 коментара:

  1. Хах, честит нов външен вид, Точице!
    Натакмила си го в тон с есента :D

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси :), такава беше уж идеята, обаче нещо цветово не мога да го докарам.
    Бъгна ми се HTML кода преди дни и връзките са само в синьо. Свалих си друг шаблон, извън тези - там всичко си е наред, само че ми се губи лентата за управление (вход, нова публикация и т.н.).
    И сега се нервя, че вместо да си работя работата, се занимавам с неща, от които нищо не разбирам. :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Дано бързо да ги нагласиш нещата!
    И аз си има проблеми с моя, с коментарите, но псувнята често помага :D

    ОтговорИзтриване
  4. Разбивам сама стената с глава. :) Не знам кого да питам, не е жизненоважен проблем, само малко естетиката ми куца. :)
    Почти прилично се получи, засега.

    При теб и след промяната ли има проблем с коментарите? Още не съм ти правила сефтето на новата дрешка, дано да ме обича повече от предната. :)

    ОтговорИзтриване