вторник, 31 май 2011 г.

Мечтая си ...

Мечтая си да се спъна в билет за 16-ти ноември. И 99,9% ще ми се случи, но не на улицата, а пред някоя каса на "Евентим". (Edit: спънах се успешно. :D) Това обаче е най-лесната и безболезнена част.


Мечтая си по-силно хубавите концерти да започват да се случват и другаде, освен единствено в София. Всяко удоволствие си има цена, знам. Само че така, географски нецентрирано, удоволствието се обезмисля. Защото трябва и гориво за 400-500 км и обратно, евентуално и хотел. Бирите изобщо не ги включвам в сметката, нито хапването. Получава се нещо като: 1 концерт = минимум 1 провинциална заплата (мразя думичката провинция). И това не е само веднъж в годината. Не познавам още хора, които работят единствено за удоволствията си. Познавам обаче доста, на които също им е писнало от дискриминацията и в знак на протест спряха да си купуват билети и да пътуват дори за любимите си групи. С хотел или без, трябват и 2 дни отпуска, която повечето работодатели дават не особено охотно. На работа веднага след концерт и цяла нощ пътуване не е най-удачният за никого вариант, пробвано е няколко пъти.


И изобщо си мечтая интересните и хубави неща да започнат да се случват и в провинцията - там също живеят хора, ако някой случайно е забравил. Не можем всички да станем столичани. И по-важното - не искаме да го правим.



13 коментара:

  1. Ама в провинцията има много чалга концерти, какво се оплакваш? :Р
    А в София задръстването е такова, че за да отида до Зимния дворец или до някой стадион ми трябват 3 часа, баси. То за това време ще сте пристигнали. :/
    Освен това имате море или планина, по-малко говеда, по-чист въздух.
    Тук всеки ден има я някой протест, митинг, шествие, гей-парад, стачки, опашки...

    Аз пък искам да живея на морето :(

    ОтговорИзтриване
  2. Къде ще изместим концертите - в Търново или Стара Загора :D

    Напълно съм съгласна с теб. Въпреки че съм меломан, все още ми е почти безразлично кой ще дойде да изнесе концерт, защото предварително си знам, че няма да съм там. Мрън-мрън :)

    ОтговорИзтриване
  3. Плами, с редуване. :) Не знам в Търново как са със залите, но стадионът им е подходящ. Може и във Варна. :) След като Джо Лин Търнър успя да мине от там и през Пловдив преди София, значи ще могат и други. :)

    Ламоте, именно поради изброените от теб причини не искам да ти ставам съгражданка. :)
    И нямах предвид времевите, а финансовите неудобства.

    П.П. Ако не слушаш, ще те абонирам за всички прояви из страната на силиконените кифли и мазните тутманици, употребяващи плейбек и докарващи тълпите до екстаз. :Р~

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, мечти, мечти...
    Ламот някак изброил няколко неистини: по-малко говеда - ако ги смятаме като абсолютна величина да, но не и отнесени към броя на жителите на градчето ни, а тук вече са под път и над път; по-чист въздух - от кога? Ерарисажът пък любим освен и нечистотията при ветровито време му придава дори "аромат". Море и планина - ок, но кога те ти останат за варианти за развлечение - е, мерси! Ние сме хора на 21 век, не живеем само с природата.

    ОтговорИзтриване
  5. За толкова дълги години тук така и не видях никакви предимства и не съм спирала да се ядосвам, че зарязах морето. Единственият мъничък плюс е, че е спокойно за отглеждане на деца, но до една възраст. Когато прогледнат, им става тясно и скучно ...
    Отделно, както и сама знаеш, започнахме да се чувстваме като чужденци поради преобладаващата реч.
    Едно място, в което "просто няма какво да се случи", както се пее в една песничка.

    ОтговорИзтриване
  6. 16 ноември е късна дата - което означава зала в София . С новата спортна зала нещата ще си дойдат на мястото . Казаха го и Фънки и Амебата.
    Част от заплатата може да бъде спестена . Трасето София - А-ци се взема точно за час и половина :D

    ОтговорИзтриване
  7. Вал, Априлци - София - Априлци може би ще е за Джудас и сие, ако тогава се случи да се радвам на Балкана, както замислям (ако не ми мине котка път). :)))

    Иначе от нас до въпросната зала "Христо Ботев" и до гадния й звук е точно 360 км.

    И не залата ме притеснява (дали ще е тази или новата). Досадно е пътуването, отделно и невъзможно за повечето концерти, както се зареждат през ден-два. През октомври за седмица след Скорпиънс бяха W.A.S.P. и Джон Лорд. Естествено, тръгнах си след първите и за пореден път пропуснах останалите.
    Друго си е да можеш да отидеш почти на когото искаш след работа, нали? :)

    ОтговорИзтриване
  8. Така си е :)
    Но в Плевен няма зали :)
    А пък и градският стадион е в руини :)

    ОтговорИзтриване
  9. Не само при вас ... Преди дни по повод чуденката ми за чий *** ни е МОЛ, във фейса се разприказвахме с приятели от цялата страна. Извън 4-5 големи града, всичко останало е в някакво друго измерение - няма зали, площадки, паркове, кина, възможности за спорт, културните събития са редки, почти нулев е изборът на заведения извън чалготеките - т.е. няма живот.

    ОтговорИзтриване
  10. абе W.A.S.P. нямаха ли концерт в Ловеч? на една нова година? може да бъркам града де.. и Тустед систър също бяха някъде извън София по едно време.

    ОтговорИзтриване
  11. И двете групи бяха през 2006-та в Каварна (обаче тогава бях мноооооого обемиста и абсолютно неподходяща за блъскане по стадионите), а през 2008-ма - на феста в Ловеч. Нямаше доброволци да гледат бебета, докато майка им дивее с някакви си там метъли, що за глупости и безотговорност, та така пак пропуснах ... тази част ти е ясна, предполагам. ;)

    ОтговорИзтриване
  12. Честит усмихнат празник, Точе!
    Предлагам да съставим някакъв план и да привличаме любимите си групи тук.

    :)))

    ОтговорИзтриване
  13. Леко на патерици, но пък от сърце - ЧДД и на теб. :) Надявам се, че не си била излишно послушна и си се наиграла както си знаеш. :D

    А колкото до групите - сръчкайте отговорните за Спирита лица, стига са канили разни световно неизвестни или такива като Фейт, идващи тук да порепетират след дълга раздяла.

    ОтговорИзтриване