неделя, 4 юли 2010 г.

Фаталните 27

Поредица от смъртни случаи на известни музиканти през последните десетилетия провокира легендата, че звездите имат фатална възраст. Кърт Кобейн, Джими Хендрикс, Джим Морисън, Дженис Джоплин, Брайън Джоунс, Робърт Джонсън и други музикални легенди си отидоха нелепо от живота на 27 години.

Губят ми се датите напоследък и с леко закъснение ще отбележа две големи загуби за музиката на вчерашната дата -
Браян Джоунс и Джим Морисън, и двамата на фаталните 27 и с неизяснени обстоятелства около смъртта им.

R.I.P!


На 03.07.1969 г. Rolling Stones губят Браян Джоунс, един от основателите на групата, китарист и мулти инструменталист

Официално се е удавил в басейн, но има и много правдоподобна версия, че са му помогнали да го направи.

Без Брайън нямаше да има Rolling Stones и славата, която ги застига.


снимката е от http://paper.standartnews.com





На 03.07.1971 г в Париж умира Джим Морисън - вокалистът и основен текстописец на The Doors.

Според официалната версия смъртта на Морисън е настъпила вследствие на сърдечен удар, докато бил във ваната - последица от дългогодишната злоупотреба с алкохол и наркотици.

Но Сам Бърнет, автор на наскоро излязлата книга “Краят: Джим Морисън”, твърди, че вокалистът на “Дорс” е починал от свръхдоза в неговия нощен клуб, след което е пренесен във ваната.


снимката е от http://dariknews.bg/


4 коментара:

  1. Тъжно. Едва ли някога ще се разбере истината, но това, което ме ядосва е готовността, с която всяка такава смърт бива комерсиализирана от всевъзможни търгаши. Сякаш чакат само някой известен да хвърли топа, че да налетят на възможността да препродадат трупа му....

    ОтговорИзтриване
  2. Да, тъжно е това и всевъзможните спекулации и слухове след това.

    А е важна следата, която оставят. Времето го доказва.

    ОтговорИзтриване
  3. Еми, да ...за съжаление е така. Гледала съм филма за Джим Морисън. Там се твърдеше, че е предозирал наркотици в банята. И разбира се, че е важна следата, все пак не всеки може да издържи на толкова слава .

    ОтговорИзтриване
  4. Истините дълго се крият, за по-удобно.
    А славата има и своята тъмна страна, не само овациите и признанието, която не всеки може да понесе. Живот под стрес, месеци на път, ненормален личен живот, творчески паузи и безсилие, чувство за изчерпване или прекалено летене в облаците, различни изкушения, прекаляването и изходът в които понякога водят до такъв трагичен край или до някоя клииника.

    Джон Бонъм от Led Zeppelin, един от най-великите барабанисти в историята, е също типичен пример. Той не обичал нито да бъде далеч от дома и семейството си, нито летенето. За да преодолее това в името на работата си и групата, често прекалявал с алкохола и кокаина. На 24 септември 1980 г. късно вечерта умира от задушаване след целодневно пиянство в къщата си - в леглото си, опитвайки се да изхвърли поетия алкохол. След смъртта му групата не се събира повече.

    ОтговорИзтриване