четвъртък, 23 септември 2010 г.

Терапия ІІ




























Машината е между двата входа на сравнително голяма болница, близо до асансьорите, точно на мястото, където почти денонощно сноват пациенти, лекари и случайни граждани и много от тях си купуват кафе.

В ранния следобед на нея беше закрепена тази миниатюрна бележчица. По-късно се оказа, че си седи там от два-три дни.

Отначало си помислих, че някой си прави шегичка, след това - че така и така пия кафе без захар, все едно е дали някой е объркал захарта със солта при зареждането. Последното е тъпо като идея, но е напълно възможно.

Избрах си кафе със сметана, без захар. Не беше нито шега, нито объркано зареждане, кафето си беше стабилно пресолено.
Знам, че кафе с лимонов сок лекува главоболие и махмурлук. За лечебното действие на кафе със сол обаче нищичко не знаех.

Явно машината си бърка някакви нови рецепти. По указание на МЗ. Освен с веселите картинки по стените на болниците, чиновниците са изнамерили и друг начин, посредством ободряващата напитка, да церят нервите и стреса на пациентите, посещаващи болничните заведения. Сигурно честичко ги засърбява тези чиновници на едно определено място.

6 коментара:

  1. Редовно си купувам кафе от тези машини. За съжаление нямат без кофеин. Но имат експресо със шоколад, което е мммм - много вкусно:)Не съм имала проблеми досега с тях...Но това със солта е гадно. Не вярвам да е нарочно, но знае ли човек...

    ОтговорИзтриване
  2. Цвети, за първи път ми се случва. Някой е заредил нещо, което не е както трябва и или никой не му се е обадил, или не го интересува.
    Иначе е имало мравки в чая, защото е гранулиран.

    ОтговорИзтриване
  3. Добре, че се съм бил аз. Пия го с толкова захар, че лъжичката стои права:)Значи добре правя, като не се доверявам на тези апарати. Само веднъж съм опитвал, но пусна кафето, а забрави чашката:(

    ОтговорИзтриване
  4. Владо, трябвало е да се наведеш, да подложиш език и да уловиш максимално възможното от изтичащото кафе. :)))

    Не харесвам особено кафето от тези машини, но някъде те са единствената алтернатива.

    ОтговорИзтриване