сряда, 11 август 2010 г.

Вечер в Несебър

Почивам съвсем активно. В хоризонтално положение рядко - понякога на плажа и нощем, когато успея да се прибера. Толкова запланувани хора и места има, че времето със сигурност няма да ми стигне. Жегата не ме притеснява изобщо, повече ме дразни това, че навсякъде е пренаселено и въздухът не стига. Тази вечер по някаква случайност е мирно и кротко, дори се сетих, че имам и мобилен нет. Виваком си го стискаха по незнайни причини до тази сутрин.

Снощи Бургас ми отесня и реших да се разходя до Несебър. Знаех, че от симпатичното градче отдавна не е останало почти нищо - лакомията, презастрояването и лавините от хора бавно поглъщат не само красотата и очарованието му, но и парченцата история. Отидох да видя приятели, които са там и в Слънчев бряг - от началото на сезона, някои - и от преди това. Повечето работят без почивен ден, до полунощ.



И хубавото в Несебър бяха именно те, няколко лебеда до моста и нощната гледка от терасата на един спокоен и тих ресторант над морето.




























За разнообразие имаше акостирало и едно немско бижу, собственост на мексиканец, струващо скромните 180 милиона евро. Около него се тълпяха повече хора, отколкото край емблематичните за градчето места. Снимаха се за спомен не пред руините, а пред яхтите и до едно бяло ламборджини. Времената се менят, интересите - също.
Успях и аз да поснимам малко, борейки се с голямата навалица. Не знам как дишат там и в другите курорти през сезона, ужасно пренаселено е с непрекъснато ядящи, пиещи, пазаруващи, блъскащи се, облъчвани от всички страни с различна музика и крещящи хора, които си въобразяват, че са на почивка.














































10 коментара:

  1. Приятна почивка! Много ли има още?! :)
    А на мен жегите сие отразяват злеее, но нищо, още две седмици :(
    Хубави снимки Днес ли ги прави?
    (Ето, кое време е а не ми се спи, чакам да се поразхлади)

    ОтговорИзтриване
  2. Навън е приятно, макар и 30 градуса и жегата е по-поносима, но днес съм си дала почивка на краката, няколко дни не се спрях. :) Мисля да остана поне до началото на другата седмица, ако не ме извикат по работа.
    Снощи се правих на фотограф, обаче с този немощен нет ми свърши търпението да качвам снимки. За другия комп, където скоростта е нормална, опашката е голяма и не мога да се преборя. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поради по-горе изброените причини предпочитам Несебър и Созопол през пролетта и есента ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Аз и Бургас си предпочитам през другите сезони, обаче сега остана време за разходки. :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ето къде съм си бил паркирал яхтата, да са... Това текилата е много мръсно нещо. ;D

    Преди като съм минавал през Несебър винаги ми е било едно донкихотово, отдавна обаче не знам на какво е заприличал. На юг от Бургас ми е някак по-уютно и непретенциозно...

    ОтговорИзтриване
  6. Ето кой бил тайнственият мексиканец! :))) Ех, ако знаех ... Щях да се наредя и аз на опашката за пълен оглед на бижуто. :)
    Към Созопол и на юг имам повече сантименти, но и там е същата лудница - строежи, грозен архитектурен микс, малко въздух. Посегваха и на култовата Германка, където преди години бяха най-хубавите миди.

    ОтговорИзтриване
  7. Приятно море, определено там ще си по-добре в тези жеги:)))

    ОтговорИзтриване
  8. Мерси, тук също е сауна, но има различни приятни емоции, които компенсират това дребно неудобство. :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Тази година се чудех къде да почивам-Несебър ми харесваше, но го презастроиха и вдигнаха цените. За догодина ще си помидля дали да летувам в България :D

    ОтговорИзтриване
  10. А сега къде се плацика в морето? :)))
    Хубаво е надолу - в Синеморец и Резово, а ако искаш по-цивилизовано - в Албена или Дружба (около Шведа) все още има много зеленина и спокойствие.
    Няма по-хубаво от нашето си море, не бягай. :)

    ОтговорИзтриване